Axier.se

För bättre aktieaffärer

Att använda kreditkortet för aktiehandel

Att använda kreditkortet för aktiehandel

Det kan låta som en dålig idé att handla aktier på ett kreditkort och i de flesta fall är det sant. Några undantag finns dock till den regeln och här kommer vi att gå igenom när det kan vara aktuellt att använda kreditkortet samt vad du bör tänka på om du väljer att göra det.

Välj ett kort med en räntefri period
I tidigare blogginlägg har vi diskuterat att ta ut ett banklån för att investera i aktier. När du använder ett kreditkort lånar du också pengar, men ett kreditkort har några fördelar som du inte kan få från ett banklån. Genom att välja ett kort med en räntefri period på några månader eller upp till ett år kan du låna pengar helt gratis om du betalar tillbaka inom den räntefria perioden. Tänk bara på att andra avgifter kan tillkomma, som exempelvis avgifter för uppläggning och fakturor. Att hitta rätt kreditkort är a och o. En jämförelse på sidan Buffert låter dig hitta det bästa kreditkortet i Sverige med bra villkor och räntefria perioder.

Kreditkortet kan vara en säkerhet
Nästan alla investeringar kommer med en viss risk och aktiehandel kan absolut bli en förlustaffär om du har otur. Du kan dock minska risken ordentligt genom att läsa på och lära dig allt om de företag som du vill investera i. När du investerar med dina sparpengar låser du upp dem under en period. Du bör därför enbart investera med pengar som du inte behöver använda, men ibland är det inte alltid så svart och vitt. Det kan till exempel dyka upp riktigt lovande aktier som du inte vill gå miste om, men sparkontot ekar tomt. Att använda ett kreditkort med bra villkor eller en räntefri period kan då vara ett alternativ. Dessutom kan du betala av kreditkortet över en längre tid istället för att spendera en stor del av sparkontot som sedan inte kan användas till annat. På så sätt kan kreditkortet vara en säkerhet som hjälper dig att balansera ekonomin.

Spekulation ska undvikas

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren inom aktiehandel är det alltid en spekulation när du handlar aktier. Att ta ut ett lån för spekulationer ska helst undvikas, men väljer du att handla på det här sättet bör du alltid investera långsiktigt i stabila, säkra bolag. Planera även in att du betalar av summan på kreditkortet med din lön eller andra reella pengar. Räkna inte med att din avkastning från aktierna kan betala av skulden, för det är spekulation och ingenting konkret. Är du nybörjare inom aktiehandel är det nästan alltid bättre att du sparar ihop pengarna för att köpa ditt första innehav. Glöm inte heller att öva på ett demokonto innan du placerar dina riktiga pengar.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax236.413466
HangSeng348.528594
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!