Axier.se

För bättre aktieaffärer

Därför kan Finanssektorn stå inför en uppgång

Sektorn för finansiella tjänster, den tredje största sektorvikten i S & P 500, har varit en källa till stor besvikelse för investerare i år. Financial Select Sector SPDR (NYSEArca: XLF), den största börshandlade fonden som är avsedd för sektorn, har tappat knappt 10 procent i år. Det är en nedgång som har realiserats mot bakgrund av tre räntehöjningar av Federal Reserve.

Några marknadsobservatörer varnade för att bankerna kanske kommer att minska på utlåningen. Detta eftersom banker blir mer oroade över den amerikanska ekonomin i USA. Indikatorer som kreditkortavgiften har ökat, även om räntan avvägdes under sommaren.

Sektorn är dock avsevärt översåld, vilket skulle kunna ge plats för ett kortfristigt rally. Förutom XLF är SPDR S & P Bank ETF (NYSEArca: KBE) en annan bank ETF som befinner i översålt territorium.

Jag har varit ganska negativ på sektorn hela det här året tills nu, säger Matt Maley, aktiestrategist på Miller Tabak, i en intervju med CNBC. "Du tittar på antingen KBE eller KRE, dess veckovisa RSI [relative strength index] -schema är mycket översålt. Faktum är att de sista tre gånger det blev så extremt, studsade gruppen väldigt skarpt. "

Andra överväganden

Vidare förväntas bankerna visa en avmattning i sina rådgivande företag, eftersom fusioner och förvärv minskat och obligations- och aktieremissionerna sjönk under tredje kvartalet jämfört med året innan.

Flera fondförvaltare hävdar emellertid att bankerna redan passerat toppen. De pekar på röda flaggor som avmattningen i US Treasurys avkastningskurvan. Detta eftersom de kortfristiga räntorna stiger till följd av amerikanska räntehöjningar från Federal Reserve och långsiktiga räntor dämpar tillväxt och handelshänsyn. Den smalare avkastningskurvan skulle vanligen minska bankvinsterna när de försöker att vinst på spreaden - kortfristiga räntor påverkar en banks upplåningskostnader och långfristiga räntesatser begränsar hur mycket de kan ta ut på lån.

"Varje enskilt år som sett ett midterm election som går tillbaka till 1950-talet har sett ett rally under de senaste två månaderna. Jag tror att de grupper som verkligen är slagna, som är uttunna, är de som ska presetera bäst, säger Maley i CNBC-intervjun. "Du vill inte köpa allt på en gång, men det kommer att bli en bra grupp, i december."  Den som inte vill köpa bankaktier kan se över sina lån på collectloan.se

 

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax236.413466
HangSeng348.528594
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!