Axier.se

För bättre aktieaffärer

Grunderna för att lyckas med aktier

Vi placerar pengar i olika sparformer och med olika syften. De allra vanligaste skälen handlar om att du vill säkra din pensionärstillvaro med en bra slant som gör att du kan leva gott såväl som att vara generös mot barn och barnbarn.

Ett annat vanligt skäl är att få lös pengar till en framtida investering, såsom aktiekapital till ett eget företag eller köp av bostad. Eller så vill du bara öka på ditt kapital i syfte att få pengarna att växa som i sig kan ge dig större frihet med vad du än har för planer i livet.

Bestäm varför du vill handla med aktier

Sparformerna bör också avspegla dina mål. Ska du exempelvis spara till pensionen rekommenderas en stabil bas i form av mer säkert sparande som till viss del kanske kan kryddas med egen spekulation med aktier. Detsamma kan nog gälla för framtida investeringar, medan det kanske är allra mest effektivt att agera själv ifall du har en pott med pengar som du vill ska växa och du är inte särskilt sugen på att betala de avgifter som de flesta banker och försäkringsbolag tar för sitt sparande. Dessutom vill du ha handlingsfrihet till att agera snabbt.

Framgångsrika branscher

Men framförallt bör du göra en analys vad som händer ifall du skulle förlora hela potten med pengar. Säkra gärna upp så du inte behöver gå från hus och hem. Egentligen samma råd som man ger till spelare som spelar på online casino eller sportbetting, men är väl fungerande för alla branscher. Fastighetsbranschen har ju alltid ansetts som ett säkert och framgångsrikt kort över en längre tid, medan andra branscher har dragit iväg som raketer, vilka sedan fått bränslestopp och fallit handlöst mot jorden för att ändå över tid stabiliseras. Där är IT-branschen ett bra exempel. Sedan har vi ju tillväxtbranscherna där spelindustrin är ett bra exempel på där det finns starka tillväxtföretag. Svenska spelutvecklare som NetEnt och Evoultion Gaming har haft stadig tillväxt under de senaste åren. Men det är inte enbart speltillverkarna som det har gått bra för utan även spelbolagen visar på framgångar på aktiemarknaden. MRG Group är ett svenskägt börsnoterat spelbolag som genom nyförvärv av varumärken som www.vinnarum.com tar alltfler marknadsandelar i en industri med stadig tillväxt. Dessutom kommer varumärkena att vara lagstadgade till 100 procent i Sverige efter den 1 januari vilket långsiktigt allt torde vara en positiv aspekt för aktiemarknaden.

Framtiden för de svenska börsnoterade spelbolagen ser ljus ut och det kan därmed vara värt att följa dem på aktiemarknaden såväl som deras förhållande till hur man spelar tryggt, vilket i sig också är en god förhållningsregel på aktiemarknaden och utöver detta - se alltid till att ha realistiska mål med ditt handlande. Målen i det korta perspektivet bör vara rimliga och nåbara. I det långa perspektivet kan du vara mer visionär.

Visst mått av strategier och allmänbildning

För dig som vill ge dig ut på börsen finns där några grundläggande råd – eller kanske utgångspunkter – som du bör ha koll på. Du har visserligen större möjlighet att finna egna strategier som ger framgång, men fortfarande handlar det ju om att du satsar på dessa strategier, utan att veta om det funkar.

Ett visst mått av allmänbildning hur samhället fungerar, ekonomin reagerar och hänger ihop samt förmågan att snabbt ta till sig information och veta var du kan finna den, är nog den grund du ska stå på innan du ger dig ut och börjar handla.

Lägg tid på research

Du behöver sedan lägga ned en hel del tid på research innan du köper aktier. Marknaden tar sina egna vägar, vilka du inte kan påverka, men du kan försöka finna mönster och strategier som ger dig verktygen för när du ska köpa och när du ska sälja för att få ut mest möjliga vinst. Saker som du endast kan lära dig genom research och en viss analytisk förmåga. För gärna en logg på dina aktiviteter på marknaden, vilken du sedan kan använda i din framtida research.

Bered dig på att ge och ta

Var alltid beredd på att du kommer förlora pengar av och till. Ingen är perfekt och en förlust kan också ge erfarenheter vilka är guld värda för nästa köp, om du ser till att inte fastna i besvikelsen och istället fokuserar på att utvärdera vad som hände. Det är lite som inom idrott, du kan inte ägna tid åt att gräma dig över en miss, utan måste lära dig av den för att sedan gå vidare. Tänk också på att marknaden påverkas minst lika mycket – om inte mer – av psykologiska aspekter, så gå inte ned dig för mycket i tekniska fakta.

Informationen du behöver för att dra dina slutsatser är inte svår att få tag på. Den finns snarare i överflöd, vilket innebär att det handlar mer om att finna informationskällor som du efter en tid eller på rekommendation vet är tillförlitliga. Försök att inledningsvis fokusera på etablerade media och kanske efterhand finna de mindre etablerade som du har förtroende för.

 

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!