Axier.se

För bättre aktieaffärer

Investera som Michael Burry

För dem som precis börjat köpa och sälja aktier är det svårt att veta vilka man ska titta på. Det är vanligt att köpa paket från Avanza med så säker avkastning som möjligt eller att du tittar på de stora företagen först. När du sedan vill avancera och hitta egna aktier, kanske till och med ta några risker, är det svårare att veta var du ska börja. En tanke är att se var stora aktörer lägger sina pengar och göra detsamma.

Vatten

De som är intresserad av aktier har säkert sett den kritikerhyllade filmen “The Big Short” med Brad Pitt och Christopher Bale. I den spelar Bale den verkligen personen Michael Burry som förutspådde bostadskraschen i USA 2008 och tjänare 100 miljoner dollar på sina investering (och mycket mer åt sina klienter!). Sedan dess har den riktiga Burry fokuserat på sin egen aktieportfölj och satsar mest pengar på en råvara: vatten. Det om något borde vara en hint om var du kan lägga dina pengar.

Företag som renar, buteljerar och arbetar med vatten får allt större betydelse i världen. Bristen på rent vatten är ett faktum i många länder samt hot i desto fler. Till och med i Sverige blev vi bara får några månader sedan ombedd att minska vattenförbrukningen för att skona grundvattennivån. När vatten plötsligt blir en bristvara, stiger priserna och värdet på företagen som har tillgång till det.

Odling

En annan del av Burrys portfölj, om än lite mindre, går till odling och jordbruk. I Sverige är vi duktiga på att odla själv, fler än hälften av alla hem odlar någon typ av ätbar råvara i hemmet. Företag som Impecta klättrar uppåt tack vare svenskarnas kärlek för att odla marken och känna sig lite mer självständiga från staten och matbutikerna. Vi värnar om våra svenska bönder och sätter svenskt kött och svenska mejeriprodukter på topplistan.

Att få tillräckligt att äta varje dag är en lyx som inte hela världen får ta del av. Global uppvärmning är ett faktum och här står vi också inför ett dystopisk scenario: jordbruk och möjligheten att odla själv kommer att bli alltmer viktigt i framtiden då matbutikernas hyllor blir allt tommare.

Guld

Den klassiska hårdvalutan (som egentligen är väldigt mjuk) är guld. Hela ekonomiska världen fick panik när diktatorn Gadaffi planerade att byta ut landets valuta till rent guld, ett land skulle kunna påverka den globala ekonomin katastrofalt. Burry har insett att guldets värde har ingen annan väg att gå än uppåt. Har du möjlighet att köpa eller investera i guld, rekommenderas det att du tar chansen!

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!