Axier.se

För bättre aktieaffärer

Nylanserade jämförelsetjänsten lanutankreditupplysning.se specialiserar sig på lån utan UC

Många kreditförfrågningar ger intryck av att låntagaren lever över sina tillgångar och det signalerar en stor röd flagga. Ju fler kreditförfrågningar desto sämre kreditvärdighet, det försvårar situationen när du vill ansöka om lån. Det är väldigt lätt att snabbt samla på sig många kreditförfrågningar hos Upplysningscentralen eftersom de flesta kreditinstitut, hyresvärdar och abonnemangföretag använder sig av deras tjänster för att få en kreditupplysning på dig.

Räntan på ett lån bestäms individuellt och är baserat på låntagarens kreditvärdighet, så låntagaren måste skicka in ansökningar till olika banker för att se vilket lån som ger bäst villkor. Även fast låntagaren inte tecknar något av lånen så registreras alla förfrågningar. Kreditförfrågningarna samlas på hög och medför sämre kreditvärdighet. Så om du blir beviljad ett lån är det oftast med dåliga villkor och hög ränta.

Låna utan UC

För några år sedan gick det endast att låna från de stora bankerna, vilket delvis äger UC. Det kan kännas lite hopplöst, men idag finns det flera kreditupplysningsföretag som utför exakt samma tjänster som UC. De senaste åren har lånemarknaden expanderat och konkurrensen är hård mellan låneinstituten. Att låna från UC är dyrare än andra liknande företag, därför väljer många låneinstitut att använda sig av exempelvis Bisnode, Sergel och Creditsafe. Det gör att de kan erbjuda sina låntagare billigare lån. Enligt konsumentkreditlagen så måste alla låneinstitut göra en kreditupplysning på låntagaren innan de kan bevilja lånet. Så att låna utan UC är inte detsamma som att låna utan en kreditupplysning.

 

Jämför

Med alla lån är det viktigt att undersöka sina möjligheter innan man bestämmer sig för ett specifikt lån. Det kan vara knepigt och tidskrävande att dels hitta olika långivare samt noggrant läsa igenom ders avtal för att sedan undersöka vilket som passar din situation bäst. Lanutankreditupplysning.se är en gratis jämförelsetjänst där låntagaren enkelt kan knappa in sina villkor och förutsättningar som sedan matchas med olika låneinstituts erbjudanden. De potentiella lånen kan sedan jämföras med ränta, avgifter, löptid samt för- och nackdelar.

 

Fördelar

Att låna utan UC har på kort tid blivit ett av de populäraste lånen. Det beror på alla typer av snabblån är oftast utan UC. Den typen av lån är prefect då oväntade utgifter uppkommer i slutet av månaden. Många låneinstitut erbjuder sina nya kunder ett räntefritt lån, dock ska man alltid läsa det finstilta eftersom det ibland kan tillkomma andra fasta kostnader.

Den största anledningen till varför folk väljer att låna utan UC är för att det inte förstör deras kreditvärdighet hos UC, eftersom när ett kreditupplysningsföretag tar en kreditupplysning syns den förfrågningen endast hos de företaget som utförde den. Du har alltså större chans att bli beviljad lån, och till bättre villkor när du söker utan UC. Därför väljer många att spara sina förfrågningar hos UC till större banklån och kör sina små lån hos låneinstitut som inte använder sig utav UC.

 

Risker

Att låna utan UC medför samma risker som att låna med. Alla dessa risker har förebyggas genom att ha en strukturerad ekonomi, läsa igenom låneavtalen noggrant samt att hålla sig till en hållbar återbetalningsplan. Det medför alltså inga extra risker bara för att kreditupplysningen hämtas från ett annat ställe. Många förknippar snabblån med skyhöga räntor men det är en myt. Det är högre räntor än vid bolån men sedan augusti 2018 har staten infört ett lånetak för maxräntan. Löptiden är också kortare, det ger dig kortare tid att återbetala ditt lån.

 

Lånutankreditupplysning.se

Startades i juni 2018 i Århus, Danmark. För mer information och tips gällande lån utan UC gå in på tjänstens hemsida lanutankreditupplysning.se

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!