Axier.se

För bättre aktieaffärer

Säkra investeringar för dig som är ny på aktiemarknaden

Medvetenheten kring aktieinvesteringar ökar. Vilket på många sätt är fördelaktigt för såväl din privatekonomi som den nationella ekonomin och den internationella marknaden. Däremot upplevs tröskeln till att börja investera i aktier allt som oftast för hög. Här kan du därför läsa och lära dig mer om säkra investeringar om du är ny på aktiemarknaden.

Om du är intresserad av att utforska aktiemarknaden finns det en del saker du behöver veta först och för att till en början göra trygga investeringar finns även en del goda råd att följa. Det är lätt att förvirras av aktiemarknaden som nybörjare och allt för ofta görs ogenomtänkta och dåliga investeringar. Därför har vi sammanfattat allt du behöver veta för att sedan på egen hand kunna ta dig an aktiemarknaden.

Att tänka på innan man börjar investera

Innan du ska sätta igång med dina kommande investeringar vill vi förmedla ett antal råd. För det första ska du undvika att “lägga alla ägg i samma korg”. I aktiesammanhang handlar det om att sprida sina risker. Om du investerar i olika aktier är dina investeringar inte lika beroende av en och samma akties fortsatta framgång. Att sprida sina risker är nödvändigt för att på ett mer hållbart vis säkra sina investeringar. Lär dig mer om aktier på Aktiekunskap.nu. Dessutom bör du sätta dig ner och noggrant tänka igenom om du vill göra långsiktiga eller kortsiktiga investeringar. Översatt; vill du ha snabba pengar (mer riskfyllda investeringar) eller långsiktiga besparingar (trygga investeringar).

Vad ska man investera i?

Nu är det dags att börja investera. Hur väljer man då vad man ska investera i? Här kommer ditt tidigare beslut till nytta men här vill vi höja ett varningens finger. Är du nybörjare på aktiemarknaden bör du akta dig för riskfyllda investeringar. Lämna det till proffsen alternativt vänta tills du samlat ihop tillräckligt med erfarenhet för att kunna göra sådana analyser. Om du är ute efter säkrare investeringar finns många trygga aktier att satsa på. Avanza listar de populäraste aktierna och det blir snabbt tydligt att det är populärt att investera i de så kallade “jättarna”. Alltså de bolag som existerat och stadigt växt i Sverige sedan urminnes tider likt Swedbank, Nordea, Investor och H&M.

Att tänka på efter du investerat

Att investera pengar i aktier är såväl spännande som läskigt. Det är viktigt att minnas att det ibland går upp och ibland går ner och därför gäller det att ha is i magen. Det hör till det normala att det svajar lite fram och tillbaka. Det är därför inte en god idé att dra ut sina pengar så fort man ser att det förändras lite utan låt dem ligga kvar då det troligtvis kommer att vända inom en snar framtid igen. Vill du se dina pengar växa långsiktigt investera i lågriskaktier och låt pengarna ligga kvar. 

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax112.413342
HangSeng142.528388
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!