Axier.se

För bättre aktieaffärer

Storbritanniens fintech-sektor ser rekordtillväxt

Brittiska FinTech-startups har nått en rekordnivå på 2,9 miljarder dollar i finansiering under det första halvåret 2019. Trots den politiska och ekonomiska turbulensen i samband med Brexit visar sektorn tydliga tecken på en positiv framtid.

I fjol slog sektorns investeringar rekord med 3,3 miljarder dollar, men investeringarna hittills förutspår att det kommer bli mycket högre siffror i år. Investeringsvolymen har gått ner med 30 procent från år till år, vilket är en fortsättning på den stadiga minskningen som satte igång 2018. Värdet av individuella investeringar är dock mycket högre än tidigare, vilket är ett tecken på att den brittiska FinTech-sektorn har börjat mogna.

Greensill Capital och OakNorth attraherade de två största investeringarna i år, med 880 miljoner dollar respektive 440 miljoner dollar. Även Monzo med 147 miljoner dollar och Starling Bank med 98 miljoner dollar dominerade listorna med de största investeringarna. Sektorn betalning- och valuta fick också ta del av stora investeringar. Företag som Checkout (230 miljarder dollar), WorldRemit (175 miljarder dollar) och GoCardless (76 miljarder dollar) tog in finansiering för att stödja sin fortsatta tillväxt.

Siffrorna kommer från organisationen Innovate Finance. Organisationens verkställande direktör Charlotte Crosswell har uttryckt sig om undersökningens resultat:

“Investeringar i den brittiska FinTech-sektorn visar inga tecken på att sakta ner. Flödet och de imponerande storlekarna på individuella investeringar visar på ett ekosystem som visar tecken på en växande mogenhet. Det är väldigt uppmuntrande att se bevis på denna motståndskraft och tillväxt trots osäkerheten och de utmanande tiderna framöver.”

 

London har högt värderade FinTech-startups
Värdet på Londons FinTech-startups är högre än hela Frankrikes nationalekonomi. Frankrike har en befolkning på 66,9 miljoner människor och landets nationella nettovärde är 14 triljoner euros. Även om befolkningsmängden är i linje med den brittiska är ekonomin mycket olik. År 2019 är det fem år sedan som FinTech blev en fokuspunkt i Londons affärsområde Shoreditch. Majoriteten av startups har etablerats under de senaste fyra åren och har idag ett totalt värde på 50 miljarder pund.

FinTech-bolagen har utmanat storbankerna genom att erbjuda nya tjänster och produkter, bättre kundengagemang och service som är mer anpassad efter vad kundmarknaden efterfrågar. I London hittar vi FinTech-företag som till exempel erbjuder flexibla lån utan säkerhet, nätbanker som är nischade mot en särskild yrkesgrupp eller som låter användare sköta transaktioner extremt snabbt.

Fintech är den mest högpresterande delen av den brittiska teknologiindustrin och den bidrar med 130 biljoner dollar till ekonomin varje år. Londons startups dominerade Storbritanniens intäkter de första sex månaderna under 2019 och representerar 90 procent av alla investeringar som flödar in i FinTech-sektorn. London håller på att fastställa sin position som världsledare inom FinTech och staden är idag på tredje plats globalt när man ser på investerat riskkapital, bakom Kina och USA. I Europa dominerar redan Storbritannien med Tyskland som efterföljare.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax236.413466
HangSeng348.528594
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!