Axier.se

För bättre aktieaffärer

Störst inflöden till globala räntefonder

Den senaste volatiliteten i amerikanska aktier har gjort att investerarna flytt till obligationsmarknaden enligt uppgiter från den senaste BlackRock Global ETP Landscape rapporten. Rapporten visar att ränteprodukter mottog majoriteten av novembers kapitalflöden av börshandlade produkter.

Enligt rapporten såg globala ETPs inflöden på 56,5 miljarder dollar i november, vilket var den bästa månaden sedan januari med en koncentration i ränteintäkter på 33 procent eller 18,7 miljarder dollar. Av det beloppet som gick in i räntefonder fördelades drygt 9 miljarder dollar till amerikanska räntefonder.

Inom kapitaltillskottet till US Treasury fonder såg kortfristiga fonder inflöden på 7,5 miljarder dollar. Faktum är att kortfristiga fonder svarade för 11,3 miljarder dollar över hela linjen för alla ränteprodukter. 

En räntehöjning kan komma att ge högre kostnader för bolån i USA men också i Sverige. Det kan därför vara bra att jämföra ränta för bolån. 
ETF-alternativ

Den senaste BlackRock-rapporten visar en koncentration på korta räntefonder. Detta göra att ETF-investerare kan titta på alternativ som SPDR Portfolio Short Term Corp Bd ETF (NYSEArca: SPSB) som syftar till att ge investeringsresultat som motsvarar Bloomberg Barclays USAs resultat 1-3 års företagsobligationsindex.

SPSB investerar minst 80 procent av sina totala tillgångar i värdepapper utformade för att mäta resultatet på den kortfristiga amerikanska företagsobligationsmarknaden. Kortfristiga obligationsemissioner med löptider om tre till fyra år idealiska för att minimera exponeringen för varaktigheten om tjurmarknaden kommer in i en annan korrektionsfas.

Ett annat kortfristigt ETF-alternativ är iShares Short-Term Corporate Bond ETF (NasdaqGM: IGSB) som syftar till att spåra investeringsresultatet för ett index som består av amerikanska dollar-denominerade värdepappersobligationer med resterande löptider mellan ett och fem år. IGSB ger investerare exponering mot kortfristiga företagsobligationer i USA.

Dow Jones Industrial Average föll över 500 poäng på måndagen, vilket framhävdes av en flykt till börshandlade fonder, särskilt i ränteintäkter. Med Federal Reserve väntat att höja täntorna för en fjärde och sista gången 2018, kan trenden från fler investerare som flyr från amerikanska aktier fortsätta.

En räntehöjning kan vara en stor modellutlösare som säljer S & P-sektorerna och köper ränteprodukter. En räntehöjning kan komma att ge högre kostnader för bolån i USA men också i Sverige. Det kan därför vara bra att jämföra ränta för bolån. 
axier.se: jämföra ränta på bolån => https://allabolan.com/

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax112.413342
HangSeng142.528388
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!