Axier.se

För bättre aktieaffärer

Vad gör du när du behöver pengar akut? 

Ibland dyker det upp situationer som man absolut inte har räknat med – varken på det personliga eller det ekonomiska planet. Det kan hända att du finner dig själv i en otursföljd period med flera oväntade utgifter och plötsligt står du där, med både tom plånbok och tomt buffertkonto. Vad gör du då? Är man en person som saknar ett socialt skyddsnät som kan hjälpa en ekonomiskt så kan det vara en extra svår situation att ta sig ur. Det finns dock vägar att gå för den som behöver få tag på pengar akut. Kom bara ihåg att vara lite extra försiktig med beslut som tas i stunder av ekonomiskt trångmål. Det sista du vill göra är försätta dig i en situation som i slutändan har ännu värre ekonomiska följder än situationen som du befinner dig i när beslutet tas.

Snabblån är för dig som har koll på din ekonomi

Ett snabblån kan vara en räddare i nöden för den som är i akut behov att pengar, men besluta dig inte om att ta lånet utan att tänka igenom det först. Välj inte det första alternativet du kommer över, utan gå in på en sida om sms lån så att du kan jämföra de olika alternativen och välja ut det som passar din situation bäst. Överväg också hur akut ärendet faktiskt är. Ibland kommer du långt med bara lite is i magen. 

Ett vanligt scenario där sms-lån kan kännas som en rimlig lösning är när en hushållsapparat, som är en viktig kugge i de dagliga rutinerna, går sönder. Vet du med dig att nästa lön kommer täcka lånet så är det absolut ett fullgott alternativ, men känn efter så att situationen verkligen är så akut som den känns. Om det inte är så att livspusslet faller samman om apparaten inte ersätts omedelbart så kan det vara värt att vänta in den där lönen. Kolla också om det finns möjlighet till reparation eller om det finns begagnade alternativ.

Sms-, eller snabblån som det också kallas, är med andra ord en kortsiktig ekonomisk lösning för dig som har en tydlig plan för hur du ska betala tillbaka lånet och som är helt säker på att du har pengar på väg in som kan täcka lånekostnaden. 

Vad gäller när du ska ta ett sms-lån?

Det som särskiljer ett sms-lån från andra privatlån är i regel den korta löptiden, och med den en ränta som ligger på 30% eller högre. Ofta är summorna du kan låna genom ett snabblån relativt små och brukar inte överstiga 40 000 kr.

Vem som får ta ut ett lån kan variera stort, men återkommande krav brukar vara exempelvis 18-årsgräns och att låntagaren inte ska ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Det finns dock möjlighet till sms-lån utan UC:s (Upplysningscentralens) inblandning och för dig med betalningsanmärkningar. Är du sedan tidigare i en ekonomiskt ansträngd situation bör du dock undvika att ta ett sms-lån.

Snabblånet kan alltså vara vägen att gå för dig som akut behöver komma över en relativt liten summa. Se bara till att du har en vattentät plan för hur du ska betala tillbaka pengarna.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax95.512616
HangSeng-111.823426
OMX Stockholm 306.51784
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!