Axier.se

För bättre aktieaffärer

Börs och Marknad

Default för Kaupthing i Japan

Kaupthings samurajobligationer, obligationer utställda i japanska yen i Tokyo av ett icke-japanskt bolag, kommer att förfalla då banken inte betalt kupongräntan på 450 miljoner yen.

Kaupthing blir därmed den första europeiska banken att göra default på den japanska samurajmarknaden.

Default betyder (efter påpekande att det kunde vara bra om detta förklarades), betyder ungefär att Kauthing har misslyckats med att betala en räntebetalning vilket betyder att de som äger obligationerna, dvs delar av Kaupthings skulder kan begära full betalning nu.

*brrr* Problem för isländska banker kan komma att påverka även svenska börspapper, något som jag skrev om i den analys av Intrum Justitia som jag skrev i dag.

[img]http://media.tumblr.com/MrTVlxUrDfgjtsq06S0w93Ivo1_400.jpg[/img]

Det går inget bra för Swedbank....

först en nyemission (som påstås vara pro-aktiv ja ja....), sedan dör bankens hemsida, då alla skall betala sina räkningar (har detta hänt förr?) och samtidigt dök det upp två pistolbeväpnade män som rånade Swedbank i Åstorp.

Kurserna på USA-börserna handlades ned på fredagen

 

Kurserna på USA-börserna handlades ned på fredagen och veckan som helhet slutade nedåt. Dagen slutade däremot inte riktigt så illa som befarades inför öppningen. Terminerna slog då i gränsen för vad som är ett tillåtet fall under en enskild dag och indikerade ordentliga kursfall. Efter en negativ öppning klättrade kurserna istället successivt uppåt men strax före stängning pressades det återigen nedåt.

 

 

I fredags var det exakt på dagen 79 år sedan den stora börskraschen 1929, och detta faktum uppmärksammades jag på under ett möte i fredags. Det var en mycket nattsvart person som sade detta till mig, och denne var av åsikten att ekonomin kommer att backa till medeltiden.

Jag är inte med på dennes åsikter, men ja det är inget kul i dagsläget. Vi ser emellertid hur olika länders riksbanker just nu tar i och sänker räntorna för att stimulera ekonomin. Jag är dessutom ganska övertygad om att vi inom kort kommer att få se effekter på skattesidan också, som har till avsikt att sätta fart på ekonomierna, för att undvika att det blir en allt för kraftfull lågkonjunktur.

 

//Erik Forsell

Största pundraset på 37 år.....

Brittiska marknadsräntor sjönk ytterligare och pundet försvagades ännu mer efter beskedet att den brittiska ekonomin var i ännu sämre form än väntat under tredje kvartalet. Övriga Europa präglas också av kraftiga räntefall, samtidigt som börserna rasar och rörelserna på valutamarknaderna är fortsatt kraftiga. Källa Dagens Industri

Vet Du om att Du kan dra fördel av de stora svängningarna i valutorna genom vår CFD handel? Besök Axier CFD på

http://live-axiercfd.sycapgroup.com/wt/openlive.aspx?lang=sv och ta del av detta Du med.

Har Du försökt köpa fysiskt guld?

Lycka till säger jag. I morse var jag för Axiers räkning nere hos en firma som säljer fysiskt guld, vi talade om guldmarknaden, om den kommande mässan som heter Stockholm Gold Fair, om hur marknaderna ser ut i största allmänhet

De kan leverera guld, men det är ont om fysiskt guld i branschen. Jag fick till exempel höra att det canadensiska guldmyntet, maple leaf på Ebay omsätts till kurser om 995 USD, och detta då guldpriset ligger så pass mycket lägre, det så kallade "pappersguldet" handlas till 726 USD/ounce.

Detta bolag har en presentation på Stockholm Gold Fair inom kort, där Axiers besökare har förtur till de 200 platserna som finns. I priset om 300 SEK ingår förrutom inträde till mässan biljetter till Tavex seminarium och dessutom en liten guldtacka. Känns mycket prisvärt och jag skall gå. Vill Du också gå så maila mig på erik (a) axier.se så återkommer jag med mer uppgifter på detta. Vi kommer även att ha med detta erbjudande i nästa fredags nummer av Axplocket. Först till kvarn gäller emellertid.Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax-51.812719
HangSeng-31.925840
OMX Stockholm 30-6.51637
S&P 5000.72439
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!