Axier.se

För bättre aktieaffärer

Börs och Marknad

Jag fick en fråga om att blanka Allokton.....

här nedanför, och svarar här så att flera har möjligheten att se svaret.

Det brukar går att låna de flesta aktierna, jag har blankat aktier hela vägen från Assi Domän till Industrivärden bland de mest omsatta, ned till Formo Medical på Aktietorgets lista.

Emellertid, det beror på vilken bank eller kommissionär Du har, och hur pass duktiga deras lånedesk är. På en del håll går det, på andra håll inte.

Nackdelen med att försöka blanka aktier på Aktietorget och på First North är att dessa listor inte har börsstatus, dvs de institutioner som har aktier och är de största långivarna är sämre representerade här. Det kan försvåra tillgången.

Min rekommendation är sålunda att Du pratar med Din kommissionär och ser vad dessa kan göra då Du har planer på att blanka.

På tal om blankingar, jag har fått en förfrågan om jag kan vara med och hålla ett föredrag om sådant, och jag har sagt att med litet framförhållning så skall det gå bra. Vi kommer att marknadsföra detta i Axiers samtliga nyhetsbrev om och när detta bli aktuellt.

IGE.s bud på IGE Nordic......

Hur göra för att bäst dra fördel av detta? Jag har lagt in den analysen nu, den ligger både under Önskeanalysen och under Fundamental Analys http://www.axier.se/?action=insider_analys

 

//Erik Forsell

Alloktons huvudägare i konkurs

Jag fick nyss ett samtal som sade att danska Centreplan, som är huvudägare i Allokton har begärts i konkurs av Roskilde Bank som har en fordran på 4 miljarder danska kronor.

Det finns tydligen en amerikansk bank som har en ännu större fordran på dessa.

Jag tror inte att det är en bra idé att äga Alloktonaktier just nu eftersom detta kan påverka denna kurs negativt.

//Erik Forsell

Teligent i konkurs

Teligents styrelse har beslutat att lämna in konkursansökan.

Under omständigheterna som varit känns det ändå positivt att vi under rekonstruktionsperioden har lyckats sälja av stora delar av Teligents verksamhet, och att vi därigenom säkerställt dessa verksamheters överlevnad, kundernas investeringar och räddat ett antal arbetstillfällen", säger Jan Rynning, styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande

Vad gör Du på dagarna......

var en fråga jag fick härromkvällen.

Jag funderade en stund, och kom fram till att det var en hel del jag hade gjort de senaste veckorna.

1. Jag har skrivit analyser för ett par bolag.

2. Jag har träffat ett antal olika företag för att se om de är intressanta nog att skriva om.

3. Jag har skrivit veckobrev åt en försäkringsmäklare där han (läs Axier) har gett hans syn på aktiemarknaden och placeringar de kommande månaderna.

4. Jag har talat med ett antal bolag som gör emissioner om att Axier eventuellt skall marknadsföra dessa.

5. Skrivit offerter, bland annat för att producera veckobrev åt olika kapitalförvaltare och fonder, men även en för ett bolag som förbereder en notering under våren och som vill ha ett antal nya aktieägare. Vi föreslog att de skulle öka antalet ägare genom att ge bort aktier till ett antal av Axiers läsare. Vi återkommer om detta får gehör.

6. Skrivit ett memorandum till ett bolag som behöver ta in ett par miljoner kronor.

7. Uppdaterat kalendern och skrivit på bloggen.

8. Producerat delar till morgondagens Axplock.

9. Träffat Tavex som har ett bra erbjudande för Axiers läsare. http://www.tavex.se

10. Påbörjat en kampanj för våra läsare.

11. Svarat på telefonsamtal och mail från ett stort antal av våra läsare. Fast det gör jag gärna, de är extremt viktiga och de ger en stor input till det vi producerar varje dag här på Axier

Känns som jag kan ta en tidig dag i morgon eller hur?Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!