Axier.se

För bättre aktieaffärer

Börs och Marknad

Största pundraset på 37 år.....

Brittiska marknadsräntor sjönk ytterligare och pundet försvagades ännu mer efter beskedet att den brittiska ekonomin var i ännu sämre form än väntat under tredje kvartalet. Övriga Europa präglas också av kraftiga räntefall, samtidigt som börserna rasar och rörelserna på valutamarknaderna är fortsatt kraftiga. Källa Dagens Industri

Vet Du om att Du kan dra fördel av de stora svängningarna i valutorna genom vår CFD handel? Besök Axier CFD på

http://live-axiercfd.sycapgroup.com/wt/openlive.aspx?lang=sv och ta del av detta Du med.

Har Du försökt köpa fysiskt guld?

Lycka till säger jag. I morse var jag för Axiers räkning nere hos en firma som säljer fysiskt guld, vi talade om guldmarknaden, om den kommande mässan som heter Stockholm Gold Fair, om hur marknaderna ser ut i största allmänhet

De kan leverera guld, men det är ont om fysiskt guld i branschen. Jag fick till exempel höra att det canadensiska guldmyntet, maple leaf på Ebay omsätts till kurser om 995 USD, och detta då guldpriset ligger så pass mycket lägre, det så kallade "pappersguldet" handlas till 726 USD/ounce.

Detta bolag har en presentation på Stockholm Gold Fair inom kort, där Axiers besökare har förtur till de 200 platserna som finns. I priset om 300 SEK ingår förrutom inträde till mässan biljetter till Tavex seminarium och dessutom en liten guldtacka. Känns mycket prisvärt och jag skall gå. Vill Du också gå så maila mig på erik (a) axier.se så återkommer jag med mer uppgifter på detta. Vi kommer även att ha med detta erbjudande i nästa fredags nummer av Axplocket. Först till kvarn gäller emellertid.

Razzia på DNB

Jag trodde först att jag inte fått tillräckligt mycket med kaffe i mig då jag läste rubriken, eller att jag läste fel men det gjorde jag inte.

 

DNB NOR: RAIDED BY THE POLICE

DNB Nor’s head office was yesterday raided by the police. The head of bond trading and another employee is investigated for insider trading. (SVD Np.17 24/10)

 

Vart är världen på väg egentligen?

Från Bond till Tomtekung....

Det svenska filmbolaget Whiteshark, som noteras på Aktietorget meddelar att de knutit till sig den gamle Bond, Sir Roger Moore till sin nya film.

Inspelningen med Sir Roger Moore sker i London nästa vecka. Sir Roger Moore axlar manteln som tomtekungen Leif. Peter Stormare, som ursprungligen var tänkt för rollen gör istället rollen som det elaka lilla trollet Mini.

"Sir Roger Moore med sin sofistikerade brittiska röst kommer att passa mycket väl som trollkung. Han tillför filmen ett stort värde både som röst och som goodwillambassadör för UNICEF", säger White Sharks VD, Robert Rhodin.

Det var det här bolaget jag hade tänkt lyssna på i tisdags, men nu förstår jag varför de inte kunde komma till detta möte. Ett möte med James Bond får faktiskt lov att gå före. Fast jag kommer inte vara lika överseende nästa gång, i alla fall inte om inte jag får följa med (gissa hur förvånad jag kommer bli då Robert ringer och ber mig att komma upp till kontoret. OK, jag hoppas men han kanske gör det eller hur?)

SF, AB Svensk Filmindustri, har skrivit avtal om att distribuera filmen Gnomes & Trolls - The Secret Chamber, dvs den första delen, men när denna är tänkt att gå upp på biograferna vet jag inte i skrivande stund, jag hade hoppats på denna som julfilm, men det verkar inte vara aktuellt enligt SF:s hemsida. Nåja, det fanns en del annat spännande där i alla fall.

Nu är det dags att lägga ned detta i dag, skall iväg på ett par möten i morgon, bland annat en intervju med ett företag och ett med ett företag som har en produkt som kanske kan passa Axiers läsare.

Glöm inte att läsa Axplocket som kommer ut i morgon (idag?), vi har en del spännade material i detta nummer.

 

//Erik Forsell

Råvaror, vad tror Ni om detta?

Har precis kommit in från en sen lunch med en förre detta råvarumäklare som jag för ett antal år sedan hade en del kontakt med. En mycket god lunch, och dessutom trevligt sällskap. Jag gillar att umgås med folk som kan lära mig något nytt, och varje gång jag träffar denne så bidrar han till att lära mig nya saker.

Definitivt en bra dag också. Få se om vi kan få denna att bli ännu bättre. Jag har som mål att försöka få denne att skriva litet om råvaror för Axier, och jag tror att denne är intresserad. Vi vet att det finns ett uppdämnt behov av information kring råvaror, och det är ganska ont om bra analyser vad gäller sådant. Jag är ganska övertygad om att denne kan bidra till att bredda vårt utbud, och att det kan vara något som kan vara till glädje för våra läsare.

Vad anser Du? Maila gärna till mig på erik (at) axier punkt se och berätta.

NU skal jag sätta mig ned och skriva litet analyser. Jag observerar att RNB som jag skrev om i morse beter sig exakt som förutspått. Snart dags att agera i enlighet med analysen alltså

//Erik ForsellMarknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!