Axier.se

För bättre aktieaffärer

Börs och Marknad

Tack Telia.....

Telia Sonera fortsätter att visa god motståndskraft i konjunkturnedgången. Resultatet för tredje kvartalet överträffade förväntningarna och operatörens vd Lars Nyberg säger sig inte ha märkt några direkta effekter av finanskrisen."Vi befinner oss i en global finansiell kris och det är mycket svårt att förutspå hur långvarig den kommer att bli. Telia Sonera har dock en stark balansräkning och verkar i en relativt stabil bransch. Därför ser vi inga direkta effekter av ändrat kundbeteende i vår verksamhet", skriver vd Lars Nyberg.

Resultatet före avskrivningar och engångsposter på 8,9 miljarder överträffade marknadens förväntningar.

Nettoresultatet på 5,4 miljarder kronor var dock 13 procent lägre än under tredje kvartalet i fjol.

Försäljningen steg till 25,8 miljarder kronor. Tillväxten på 4,1 procent var något bättre än de väntade 3,9 procent. Telia Sonera har haft vissa försäljningstillskott från förvärv och valutaförändringar. Den organiska tillväxten i lokala valutor var 2,6 procent.

Med tanke på hur marknaderna ser ut just nu känns detta som en mycket bra rapport. Ni har sett att Jacek skrev en teknisk analys av detta bolag i morse eller hur? Det är värt att bevaka denna, men även Boliden som kommer med rapport under dagen. Även här har Jacek skrivit en analys, så titta närmare på denna, och se om Du kan utnyttja dennes visdom och göra ett bra resultat Du med - oavsett om Boliden gör det eller ej.  

Förtroendet......

Ja hur är det egentligen med detta? I dag Klockan 15.00 kommer Conference Boards mätning av hushållens konfidensindikator i oktober, som väntas ha sjunkit till 52,0 från 59,8 i september, den så kallade Konfidensindikatorn

Konfidensindikatorn har stigit från en bottennotering på 51,0 i juli, mycket med stöd av en kraftig nedgång i bensinpriset. Men den intensifierade finansoron och kollapsen i börskurserna väntas ha skakat hushållens förtroende i oktober.

Hamnar denna siffra under 50,00 är dey nattsvart, personligen så hoppas jag att denna hamnar en bit över prognosen, på säg 53,0 eller liknande, det vore det ultimatata med vissa tecken på att konsumenterna inte är helt uppgivna

//Erik Forsell

Default för Kaupthing i Japan

Kaupthings samurajobligationer, obligationer utställda i japanska yen i Tokyo av ett icke-japanskt bolag, kommer att förfalla då banken inte betalt kupongräntan på 450 miljoner yen.

Kaupthing blir därmed den första europeiska banken att göra default på den japanska samurajmarknaden.

Default betyder (efter påpekande att det kunde vara bra om detta förklarades), betyder ungefär att Kauthing har misslyckats med att betala en räntebetalning vilket betyder att de som äger obligationerna, dvs delar av Kaupthings skulder kan begära full betalning nu.

*brrr* Problem för isländska banker kan komma att påverka även svenska börspapper, något som jag skrev om i den analys av Intrum Justitia som jag skrev i dag.

[img]http://media.tumblr.com/MrTVlxUrDfgjtsq06S0w93Ivo1_400.jpg[/img]

Det går inget bra för Swedbank....

först en nyemission (som påstås vara pro-aktiv ja ja....), sedan dör bankens hemsida, då alla skall betala sina räkningar (har detta hänt förr?) och samtidigt dök det upp två pistolbeväpnade män som rånade Swedbank i Åstorp.

Kurserna på USA-börserna handlades ned på fredagen

 

Kurserna på USA-börserna handlades ned på fredagen och veckan som helhet slutade nedåt. Dagen slutade däremot inte riktigt så illa som befarades inför öppningen. Terminerna slog då i gränsen för vad som är ett tillåtet fall under en enskild dag och indikerade ordentliga kursfall. Efter en negativ öppning klättrade kurserna istället successivt uppåt men strax före stängning pressades det återigen nedåt.

 

 

I fredags var det exakt på dagen 79 år sedan den stora börskraschen 1929, och detta faktum uppmärksammades jag på under ett möte i fredags. Det var en mycket nattsvart person som sade detta till mig, och denne var av åsikten att ekonomin kommer att backa till medeltiden.

Jag är inte med på dennes åsikter, men ja det är inget kul i dagsläget. Vi ser emellertid hur olika länders riksbanker just nu tar i och sänker räntorna för att stimulera ekonomin. Jag är dessutom ganska övertygad om att vi inom kort kommer att få se effekter på skattesidan också, som har till avsikt att sätta fart på ekonomierna, för att undvika att det blir en allt för kraftfull lågkonjunktur.

 

//Erik ForsellMarknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!