Q-Med drar inför FDA-besked, men om...

Dagens Special (63)


Ikon analys

1/12-2010

Q-med, QMED (Mid Cap) 63,00 kr +9,09%

Den 22 oktober skrev jag: Aktien befinner sig i ett mycket intressant läge. Om köp sker kring 71,75-73,00 kronor bör inte nödutgången placeras lägre än 66,00 kronor. Målkurs 95,00 kronor men var beredd på att lätta av en del av positionen vid 85,00 kronor. Innan köp bör vi dock avvakta reaktionen på rapporten som kommer idag.

Teknisk analys Q-Med: I samband med analysen av som Q-med lämnade strax efter min föregående analys fick vi ett tydligt bevis på hur viktigt det är att stå utanför när rapporten lämnas. Efter rapporten har aktien varit nere och vänt vid stödet 54,25 och den 17:e november skapades en Turtle Soup där den tidigare botten punkterades, men i samma kursstapel reverserade kursen och stängde över den 16:es stängning med en tydlig svans på nedsidan. Detta skapade en dubbelbotten som blev startskottet på den något försenade uppgången.

Även om aktien befinner sig i en negativ trend där MA-50 bröt under MA-200 i ett Death Cross den 12 november är jag övertygad om att vi kommer att få en bra resa i Q-med framöver. Efter de senaste veckornas kraftiga uppgång har gummisnodden blivit hårt spänd på ovansidan, vilket innebär att vi kommer att få en och annan "gyttjepöl" innan kursen etablerat sig ovanför primärtrenden MA-200, som just nu noteras i 66,75 kronor. Innan dess bör vi agera åskådare.

Imorgon får vi ett viktigt beslut i USA då FDA:s rådgivande panel diskuterar huruvida Solesta ska få försäljningstillstånd. Igår publicerade FDA ett förberedande material på sin hemsida om att Solesta som skall förhindra fekal inkontinens. I och för sig sade inte FDA själva något varken positivt eller negativt om Solesta, detta har marknaden förmodligen tolkat som att det inte finns någon kritik mot att produkten kommer att godkännas. Både Swedbank och Carnegie är positiva till aktien och enligt Q-Meds finanschef skulle det motsvara 60 miljoner dollar plus royaltyintäkter. Om detta eventuella godkännande kommer att bli den trigger som behövs för att aktien skall lyfta återstår naturligtvis att se.

Närmaste stöd vid 60,50 kronor skall helst inte punkteras då nästa stöd inte återfinns förrän vid 54 kronor. På ovansidan möter nästa viktiga motstånd upp vid 64,50 där MA-50 noteras, därefter hittar vi MA-200 vid 66,75 kronor.

Sammanfattning : Även om det är lätt att ryckas med i den eufori som uppstår när en aktie drar som Q-med efter de senaste två veckornas positiva utveckling bör man ta det lugnt och avvakta ett genombrott upp över MA-200 vid 67 kronor. Just nu är fallhöjden ner till en vettig nödutgång för stor. Den spända gummisnodden kan i samband med att MA-50 utmanas leda till en rekyl som kan bli avsevärt, speciellt om marknaden inte värdesätter FDA-beskedet imorgon positivt. 

Motstånd: 64,50 / 66,75 / 67,50 / 70,00 / 74,75 / 77,30 
Stöd: 60,75 / 58,75 / 54,00 Graf av Q-Med drar inför FDA-besked, men om...

Teknisk Analys

Dessa rekommendationer skall inte ses som någon modellportfölj utan som generella riktlinjer i aktier som givit tekniska signaler. Hur man vill använda dessa signaler är upp till var och en. Några av er läsare kanske bara har en portfölj med innehav och använder köpsignalerna till att köpa och säljsignalerna till att ta hem vinst. Andra kanske använder signalerna som underlag för trading med både köp och blankning. En annan strategi är att försöka bedöma vart OMX-index är på väg och sedan favorisera signaler i samma riktning. Alla har olika uppfattningar om var börsen är på väg. Av denna förklaring försöker vi komma med publikationer innehållandes säljsignaler även om vi själva tror att börsen är på väg upp, och vice versa.

Disclaimer Axiers publikationer skall endast ses som generella kommentarer om marknaden och inte som rekommendationer att köpa eller sälja finansiella värdepapper. Axier tar inte ansvar för varken direkta eller indirekta finansiella skador som uppstår vid användning av dessa publikationer.