Axier.se

För bättre aktieaffärer

av Tobbe Rosén
Inbunden , Svenska, 2014
395 kr

 

köp

 


Detta är Tobbes fjärde bok om trading och värdepappershandel. Mycket fokus i boken ägnas åt tradingpsykologi, vikten av fasta regler och uppföljning. Du får på ett lättbegripligt sätt lära dig grundläggande teknisk analys och money management. Ett av de mer omfattande kapitlen handlar om exitstrategier och tradingprocessen.

I boken får du ta del av tre strategier för relativt kortsiktig handel. WT1.1 som är en vidareutveckling av Winning Trading - All in - Any Out och iTrend (tidigare WT2.1). För första gången presenteras swingstrategin W5 som bygger på fem pusselbitar och tydliga regler för hur de ska användas. W5-Auto som beskrivs i slutet på boken går att köpa om man vill att strategin ska köpa och sälja automatiskt.

Peter Nilsson, författare till bl a Boken om Gerillatrading, Edge - lyft din aktiehandel till en ny nivå och Framgångsrik aktiehandel - 10 vinnande strategier, skriver så här om boken: "Det är en konst att göra det krångliga enkelt. För en nybörjare tror jag trading kan framstå som krångligt. Kanske inte direkt svårt och komplicerat, men just? krångligt. Denna bok gör det lättare att reda ut vad som är viktigt och oviktigt. På resan kan denna bok ses som autobahn - du sparar mycket tid genom att ta del av Tobbes kunskaper och erfarenheter"

Tobbe är en av utbildarna i ST3-projektet där deltagarna under ett år lär sig vad som krävs för att bli framgångsrik trader.

I boken Autobahn till lönsam trading får du ta del av många års erfarenhet i ämnena tradingpsykologi, analys och handfast trading. Peter Nilsson: "Gör plats i bokhyllan för nytillskottet bredvid Tobbes tidigare böcker, men låt den inte stå där och samla damm".

Börsens psykologi

Vinn över dina hjärnspöken och gör bättre aktieaffärer

Nästan dagligen hör vi experter som tvärsäkert förklarar hur börskurser och andra noteringar ska utvecklas. Men alltför ofta slår prognoserna fel. Särskilt när vi närmar oss en topp eller botten på börserna. Varför?

Förklaringen är enkel. Marknaden är inte alltid rationell och logisk utan lever sitt eget liv. Det kan vi kalla börsens psykologi. Eller börs- och marknadsaktörernas psykologi. Vi går på känslan, faller för grupptryck och gör psykologiska misstag. Vi missar lätt de bästa köp- och säljtillfällena.

Den här boken lär dig börsens psykologi och knepen för att förstå när marknaden är för optimistisk eller pessimistisk. Du lär dig se de viktiga trendskiftena komma, innan det är för sent. I boken får du tydliga strategier och beslutsmodeller när du ska omplacera i din värde- pappersportfölj.

Bättre värdestegring – garanterat!

'Har du bara disciplinen att följa strategin får du garanterat en väsentligt högre avkastning på dina investeringar', lovar bokens författare Lars-Erik Boström.

Pris 219 kr

köp

 

 

Säljstrategier inför nästa börsras (häftad) av Ingemar Carlsson

Beskrivning:

Massmedia, banker och fondkommissionärer är bra på att ge fina köpråd. När det gäller att sälja står vi ofta ensamma inför beslutet. Denna bok tar upp ett antal strategier som gör att du lättare skall kunna komma ur en aktie innan en större nedgång tar vid. Ingen vill ha is i magen när börsen fallit med 20-30 procent och ibland upp mot 40 procent. Det är då vi ska vara likvida och förbereda köp inför kommande uppgångar.

I boken beskrivs också den för svenska marknaden nya metoden; Symmetrianalys av Lars-Jonas Ångström.

Andra upplagan.
ISBN-nummer 91-630-9255-7
 
Författare: Carlsson, Ingemar
Medförfattare: Ångström, Lars Jonas
Pris 128 kr

köp

 

 

 

 

 

risk

Risk - Hur svenska Pan Capital tjänade 4 miljarder på aktiemarknadens globalisering

Ett reportage om hur datorerna förändrade finansbranschen och hur svenska Pan Capital tjänade 4 miljarder på aktiemarknadens globalisering.

av Jacob Bursell

inbunden, Svenska, 2016
199 kr

köp

Fri frakt för privatpersoner! Skickas inom 1 4 vardagar

Pär Sandå var 26 år gammal när cheferna på Swedbank ställde in en ny dator på hans skrivbord. Den till synes oskyldiga burken rymde en elektronisk koppling till den nystartade svenska optionsbörsen. Året var 1991 och finansmarknaden var på väg att ömsa skinn för alltid.

Femton år senare gick Pär Sandå och hans vänner i täten för aktiemarknadens globalisering. Med kontor på tre kontinenter, och servrar utställda invid världens största börser, gjorde de en halv miljon affärer per dygn i fyrtio olika länder. Ändå var de bara som mest trettio personer. På vägen byggde de upp ett av Sveriges mest lönsamma företag någonsin.

Risk är en berättelse om en finansiell revolution, om entreprenörskap och om Pan Capital - en av näringslivets bäst bevarade hemligheter.

Jacob Bursell är journalist. Han har tidigare arbetat på Svenska Dagbladet och driver Fondpodden. Risk är hans första bok.

'På ett fängslande och inträngande sätt, och med ett lättillgängligt journalistiskt språk, presenteras ett globalt verksamt företag som levt sitt liv utanför massmedieljuset.' BTJ

Ur boken:
Pär Sandå hade lärt sig fördelen med att testa idéer skarpt, innan han ägnade dem någon större eftertanke. Det hade blivit en del av kulturen runt handlarbordet på banken, och blev tids nog den bärande idén i det nya företaget. Vi började alltid med att förlora pengar snabbt, inom fem sekunder, säger han. 'Och sen när vi hade förlorat lite pengar så undersökte vi vad som hade hänt'. Ett beteende som på papperet möjligen framstod som planlöst betraktade de gemensamt som ett generellt protokoll för långsiktig överlevnad. Som en råtta i en labyrint. 'Du kör så det bara smattrar i väggarna, men till slut kommer du fram till osten. Det är inte sexigt, det blir inga Nobelpris, men det är effektivt', säger Pär Sandå.

Fondstrategier (häftad) av Ingemar Carlsson


Beskrivning
Fondstrategier är en bok, som förenklar dina köp och säljbeslut av fondandelar. Med denna kunskap kan du undvika större nedgångar och du är alltid med i de fonder som stiger. Teorierna är enkla att förstå och använda.

Kan det vara så enkelt? - Ja, men svårigheten ligger i att tro att det är så enkelt. Därför har vi en mängd exempel på hur du skulle kunna agerat under de senaste åren.
 
Författare: Carlsson, Ingemar
Pris: 128 kr


köp

 

 

Fingerprint - the story

av Karolina Palutko Macéus, Per Agerman  (häftad, 2017)

köp

Fingerprint Cards är bolaget som slår de flesta rekord i svensk börshistoria. Efter en osannolik kursuppgång har tusentals aktieägare blivit mångmiljonärer, liksom flera av bolagets anställda. Runt om i världen sitter Fingerprints fingeravtryckssensorer inbyggda i miljontals smarta mobiler.

Men bolaget har också lockat fram ett riskfyllt pengabegär i bolagets absoluta toppskikt. Jakten på snabba klipp är ständigt närvarande. Sex insideråtal är ett av de betydligt tråkigare rekorden i sammanhanget.

Bakom de senaste årens rubriker finns en historia om en uppfinnare som var långt före sin tid med en idé som överlevde mot alla odds. 35 år senare är Fingerprint Cards en framgångssaga och aktien den mest handlade på Stockholmsbörsen.

På chattar, sociala medier och i tidningsspalter är debatten intensiv och infekterad. Inget bolag har någonsin varit i närheten av att väcka så mycket känslor. De mest inbitna aktieägarna kan jämföras med hängivna fotbollsfans. På andra planhalvan står en grupp blankare, analytiker och journalister som menar att bolaget egentligen inte borde kunna flyga.

2017 höjs insatserna för samtliga parter. Kan framgången fortsätta eller är de goda åren redan förbi? Och ska de insidermisstänkta, däribland bolagets huvudägare och tidigare vd Johan Carlström, fällas i domstol?

För första gången berättas nu historien om Fingerprint Cards i bokform. Författare är Per Agerman och Karolina Palutko Macéus, två av landets mest erfarna ekonomijournalister. Per var medförfattare till boken Insiders (Atlas 2010) och Karolina har tidigare skrivit boken 'Det är jag som äger Carnegie'. Maktspelet om Sveriges mest anrika investmentbank (Ekerlids 2014).

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning
av Marcus Hernhag
häftad, Svenska, 2016
234 kr

köpDen enkla vägen bli rik på aktieutdelning beskriver aktieexperten Marcus Hernhags egen favoritstrategi för klokt och framgångsrikt långsiktigt sparande. Modellen är välkänd och mycket populär utomlands, särskilt i USA. Nu får den berättigad uppmärksamhet även i Sverige. Strategin slår med sin enkelhet och låga kostnader många av de sparformer som banker och försäkringsrådgivare ofta förordar. De flesta drömmer om att bli rika. Många chansar på spel och lotterier utan att lyckas. Fler borde välja ett smart långsiktigt aktiesparande med väsentligt bättre och säkrare möjligheter till god avkastning. Många kan räkna med betydande rikedom. Eller en rejäl guldkant på tillvaron som pensionär. Min strategi är både enklare, bättre och mycket billigare än t ex traditionellt pensionssparande, säger Marcus Hernhag.I boken förklarar Marcus Hernhag steg för steg hur du enkelt bygger upp din egen portfölj av stabila utdelningsaktier. Sen kan du luta dig tillbaka och strunta i aktiekurser som åker upp och ner. Du kan se fram emot utdelningarna som på sikt effektivt växer till sig mer och mer.Marcus Hernhag är tidningen Privata Affärers populäre aktieskribent, som också chattar med läsarna varje vecka.

 

Tjäna pengar på teknisk analys (Inbunden) av Per Stolt.

Beskrivning:

Denna bok presenterar ett vinnande helhetskoncept där aspekter som teknisk analys såväl som riskhantering och kunskaper om de psykologiska effekterna som påverkar människor vid aktiehandel behandlas. Boken inkluderar även en banbrytande praktikmodul, där läsaren kan testa sina nyfunna kunskaper utan att behöva riskera sitt kapital.

Pris 341 kronor (321,70 kr exkl. 6% moms)

 

Om författarna
Per Stolt har tidigare arbetat både som aktiemäklare och som kapitalförvaltare på Fischer Partners Fondkommission AB och grundat ett företag som arbetar med kapitalförvaltning baserad på teknisk analys .

Du köper boken på AdLibris

köp

 

Bättre betalt för skörden - Riskhantering för lantbrukare

Så här skriver Per Sandberg, ordförande i Föreningen Sveriges Spannmålsodlare om boken:
"Oavsett om du är råvaruproducent, rådgivare, politiker eller beslutsfattare måste du förstå hur lantbruk fungerar i en marknadsekonomi och den här boken är ett bidrag till detta.
Prisrisk är en stor och onödig risk och därför har Torbjörn utifrån räkneexempel analyserat olika strategier för att sälja terminskontrakt. Slutsatsen är att prissäkring kan göra lantbrukaren till en vinnare.


Torbjörn visar här att man med en minimal insats av tid avsevärt kan förbättra sitt resultat.
För den mer intresserade lantbrukaren finns strategier som ger lägre intäktsvariation och högre avkastning."

köp

Guld Inverstering

Bli en vinnare med Candlesticks eller Slaget om kursstapeln

av Tobbe Rosén
 

209 SEK

(197,17 kr exkl. 6% moms)

KÖP

 Beskrivning:

En bok helt på svenska med alla bilder i färg om hur candlesticks tolkas.

 

Guld Inverstering

En liten bok som slår aktiemarknaden

av Joel Greenblatt
 

199 SEK

(187,74 kr exkl. 6% moms)

KÖP Beskrivning:

Succéförvaltaren på Wall Street Joel Greenblatt förklarar sin "magiska formel" för att bli en långsiktig vinnare på börsen. Författaren skriver underhållande och enkelt så att vem som helst kan börja spara för att slå aktiemarknaden. Hans modell är omvittnat framgångsrik. Boken ges ut i samarbete med Ekonomijournalisterna Förlag.

 

 

 

Guld Inverstering

Vinnande Aktieplaceringar - Från undervärderad till högpresterande - Aktier vs fonder

(Inbunden) av Tobbe Rosén
 

219 SEK

(206,60 kr exkl. 6% moms)

KÖP

 Beskrivning:

Normalt arbetar vi över 60.000 timmar från 25 till 65 års ålder, men ägnar bara några få timmar av dessa åt vår privatekonomi. Ägnar du bara några minuter i veckan åt att se över din aktieportfölj efter den modell du lär dig i boken kan du se fram emot en mycket lönsam och rolig hobby. Att du sedan kan förverkliga dina drömmar snabbare än du tror kommer du se som en bonus.

De flesta är överens om att det är enklare att simma med strömmen än att kämpa emot. Att definiera ett börsklimat och leta efter aktier som följer klimatet borde vara lika självklart, vilket det tyvärr inte alltid är.

Den som började spara i aktier för tio år sedan utan att sälja av när börsklimatet blåst åt fel håll har mindre pengar nu än år 2000. Placeringarna har blivit betydligt "mer långsiktiga" än vad som från början var planerat.

Tobbe Rosén har hela sitt yrkesverksamma liv startat och utvecklat företag men för sex år sedan bestämde han sig för att på heltid syssla med sin 25-åriga hobby, att handla med aktier. Vinnande Aktieplaceringar är Tobbes andra bok och den lär ut en enkel modell för långsiktiga aktieplaceringar.

Det är lätt att ha förutfattade meningar när man handlar med värdepapper, men det viktigaste är att följa börsklimatet. Stoppar man passivt huvudet i sanden genom att spara i fonder och låta dem falla i samband med börsnedgångarna kan i värsta fall hela vinsten spolieras. Att istället vara likvid i nedgångarna är enklare än du tror.

Tobbe Rosén har genom åren utbildat mer än 10.000 racerförare och håller sedan några år även uppskattade kurser i daytrading och vinnande långsiktiga aktieplaceringar.

Börsklimatet är som en luftballong - vänder vinden följer vi med!

Fåfängans triumfer, en berättelse ur Stockholms finansvärld
  I dagarna släpps en helt ny bok om Stockholms finansmarknad som är skriven av en av Alfred Bergs tidigare analytiker. Vi kan anta att det finns en viss verklighetsförankring i denna bok, men alla typer av likheter med verkligheten sägs vara ett sammanträffande. Hittar Du någon Du känner igen eller är Du rent av med i den själv?


Fåfängans triumfer är en nyckelroman som utspelar sig i den insynsskygga bankirvärlden i kvarteren runt Stureplan och bygger på händelser ur verkligheten. Efter sina läkarstudier arbetade författaren under 1990-talet som finansanalytiker vid Alfred Berg Fondkommission och senare bland annat som vd för ett bioteknikföretag vid Karolinska Institutet. Svante Rasmuson har också deltagit i flera olympiska spel.
Boken ger en spännande inblick i hur (den rätt galna) finansvärlden kan fungera. Det finns flera tydligt och bra tecknade karaktärer som har underhållande drag och manar fram skratt. Fåfängans triumfer är lättläst och underhållande, med bra flyt i både språk och handling.
Du köper boken hos Adlibris

köp

 

 

 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax68.215260
HangSeng-221.928438
OMX Stockholm 30-15.82217
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!