Axier.se

För bättre aktieaffärer

Börs och Marknad

Lån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning visar att någon missat att betala tillbaka en skuld trots att de haft ganska lång tid på sig. Betalningsanmärkningar syns i en kreditprövning och kreditprövningar görs alltid i samband med att man ansöker om ett lån. Många långivare säger kategoriskt nej till att låna ut om det finns betalningsanmärkningar med i bilden men det finns banker och kreditmarknadsinstitut som godtar lån även när en kreditprövning visar att någon har en eller flera betalningsanmärkningar. Det faktum att det idag är lätt att låna pengar, trots betalningsanmärkningar, är något som man kan ha olika uppfattning om.

Betalar man sina räkningar i tid får man inga anmärkningar och det krävs att man missat flera påminnelser för att en anmärkning ska registreras. Anmärkningen för finns normalt kvar under tre år för privatpersoner och under den tiden kan det vara svårt att få ett lån, teckna ett telefonabonnemang eller hyra en bostad.

Betalningsanmärkningar gör lånen dyrare

Den som har trasslig ekonomi med betalningsanmärkningar får betala mer för samma lån än en person med hög kreditvärdighet. Skillnaden kan vara ganska stor. Det kan verka orättvist, men det finns en naturlig förklaring. Rent statistiskt ökar risken för att det ska bli problem med återbetalningen om en låntagare har anmärkningar sedan tidigare. Den extra risken tar långivaren betalt för. Det är dock inte enbart antalet betalningsanmärkningar som avgör räntan utan det är en av flera faktorer som kan göra att en låntagare bedöms ha låg kreditvärdighet.

Konsten att låna trots betalningsanmärkningar

Långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkningar har ofta en gräns för hur ny anmärkningen får vara. En nyregistrerad betalningsanmärkning är ett större problem än om den är två år gammal. Har du en taxerad inkomst som bedöms som hög i förhållande till beloppet du vill låna så ökar dina chanser att bli beviljad lånet. Idag finns väldigt många olika långivare och vissa accepterar lån med betalningsanmärkningar. Att jämföra lån är dock nyckeln till att hitta ett med förmånliga villkor, oavsett om anmärkningar finns med i bilden eller inte

Potentiella investeringar i Bitcoin 2020

En av Kinas mest inflytelserika bitcoin-miljardärer och välkända OTC-traders Zhao Dong har sagt att han tror att cryptocurrency-marknaden står i startgroparna för att komma igång under vintermånaderna 2019. Zhao är en av aktieägarna i plattformen för kryptovalutaväxling Bitfinex och grundaren av RenrenBit, en plattform för kryptovalutautlåning.

Zhao Dong uttalade sig nyligen på Weibo (Kinas motsvarighet till Twitter) om den framtida kryptomarknaden.

“De kommande tre månaderna kan vara den sista möjligheten för bottenfiskare och efter det kommer kryptomarknaden att gå in på våren och sedan sommaren, som är beräknad att samlas ihop med Kinas aktiemarknad 2021,” skrev han. “Det finns alltid upp- och nedgångar, precis som i årstiderna”.

I november 2018 presenterade bitcoin-tyconen sin teori om att bitcoin-marknaden har fyra säsonger för första gången och påstod då följande: "Vi är nu fortfarande under hösttiden av bitcoin, nästa år (2019) kommer bli vintern.”

Bitcoin överraskade sina investerade när kryptovalutan helt oväntat tredubblade i pris från 4000 dollar i början av april 2019 till över 13 000 dollar i slutet av juni 2019. Priset stannade sedan i sidled och svävade runt 10 000 dollar från juli 2019 till september 2019. Zhao ansåg vid tillfället att bitcoin skulle kunna se ett stort fall de kommande tre månaderna innan början av 2020.

Vem är Zhao Dong?

Zhao gick in på bitcoin-marknaden 2013 med 10 miljoner yuan i initiala investeringar som snabbt växte till 100 miljoner yuan vid årets prishöjning av bitcoin. Överoptimism och felbedömning ledde till att han öppnade kraftigt hävda positioner och som ett resultat blev Zhao skuldsatt med 60 miljoner yuan efter att ha förlorat 9 000 BTC på en enda dag (10 februari 2014). Han har tidigare berättat om att han funderade på att ta livet av sig på grund av händelsen, men han lyckades vända sin otur och betala tillbaka alla skulder inom två och ett halvt år.

I början av 2019 lanserade Zhao RenrenBit, en kinesisk P2P-utlåningsplattform med kryptovalutor och plånböcker. Utlåningsplattformen började med att sälja 21 miljoner RRB-tokens den 22 juli 2019. Varje token kostade 1 USDT, den dollar-knutna kryptovalutan som utfärdas av Tether. RenrenBit är ytterligare ett exempel på en anmärkningsvärd kinesisk krypto-startup som kapitaliserar på trenden med växling av tokens. Ett annat exempel som är värt att se på är växelplattformen Binance BNB och deras otroliga tillväxt de senare åren.

Zhao Dong är inte den enda investeraren som är säker på det förväntade bitcoin-rallyt under 2020 då bitcoin-halveringen kommer att ske. I juli 2017 förutspådde cybersäkerhetsexperten John MacAffee att 1 BTC skulle vara värd 500 000 i slutet av 2020 och i ett senare tweet har han påstått att “det är matematiskt omöjligt för bitcoin att vara mindre än en 1 miljon dollar vid slutet av 2020.” Tom Lee, medgrundare av investeringsrådgivaren Fundstrat, tror att bitcoin kommer att värderas till 91 000 dollar år 2020.

Så påverkas aktiemarknaden av Brexit

Experter är överens om att Brexit inte kommer påverka den europeiska och specifikt den svenska ekonomin i någon större utsträckning. Däremot kan den politiska osäkerheten få konsekvenser för börsen som är svåra att förutse. Att politisk instabilitet skapar volatilitet är inte ovanligt och behovet av riskspridning och diversitet aktualiseras.

Se över din riskspridning

Att se över sin riskspridning och diversitet med jämna mellanrum får väl anses tillhöra en del av grundkursen när det gäller att investera i aktier och fonder. Investera i olika marknader, branscher och tillgångstyper.

Se till att du har en portfölj som inte allt för tungt är beroende av en viss marknad. Den politiska oron som kan följa av Brexit gör att du förmodligen behöver se över din diversitet en extra gång. Spekulationerna kring Brexit och dess konsekvenser syns tydligt på oddsen hos de bolag, som exempelvis på Betfair Exchange, som spel om Brexit. Det är bland annat möjligt att spela på vilket datum Brexit kommer ske och om det kommer bli en No Deal Brexit under 2019 eller inte.

Finns det några vinnare?

Även i tider av politisk oro finns det potentiella vinnare. Experten Brian Cordischi tipsar om att Frankfurt kan bli nytt finansiellt centrum efter London, vilket kan göra det intressant att titta närmare på fastighetsbranschen i Frankfurt. Fastighetsbranschen har varit på frammarsch under lång tid i Europa, men nu finns en chans att investera i en specifik marknad med anledning av Brexit.

Så kan Storbritanniens ekonomi påverka Sverige

Cathrine Danin lyfter fram att om Storbritanniens ekonomi påverkas negativt av Brexit får det konsekvenser för den svenska exportsektorn. Det är främst hälsosektorn som är beroende av export till Storbritannien. Brexit kan innebära omfattande arbete med omförhandlingar när det gäller avtal. Här är det dock tjänstesektorn som är mest sårbar.

Källa: Pexels

Det finns alltså, med anledning av Brexit, anledning att se över innehav när det gäller branscher och företag som är beroende av export till Storbritannien. Volvo är ett exempel på ett företag som kan drabbas då Volvo har en omfattande exportverksamhet till Storbritannien. Innehavet i Volvo är brett förankrat bland det svenska folket, vilket gör att frågan om översyn blir aktuell för en stor massa. Volvo ses i princip som en "folkaktie" i likhet med andra historiskt framgångsrika företag med ursprung i Sverige, som exempelvis HM och Telia.

Det är både de negativa effekterna av tidsåtgång för förhandlingar och den eventuella minskade efterfrågan på såväl varor som tjänster som kan drabba svensk ekonomi. Men effekten bedöms inte vara så stor att det finns anledning till några större åtgärder. En översyn och eventuell omfördelning i exponeringen mot specifika marknader och branscher räcker förmodligen väldigt långt för de allra flesta.

Politisk oro genom tiderna

Tider av politisk oro har varit en självklar del av vardagen från tid till tid för den som varit aktiv på aktiemarknaden en längre tid. Historiskt har det visat sig att aktier och fonder varit den överlägset mest framgångsrika sparformen trots den instabilitet och oro som politiska förändringar har inneburit. Lyssnar vi på de främsta experterna verkar det inte finnas någon anledning att tro att Brexit skulle vara något undantag som bekräftar regeln.

Hur kommer kryptovaluta att påverka oss i framtiden

Det kan inte förnekas att kryptovaluta-världen fortsätter att dominera dagens moderna och digitala generation. Det är en digital valuta som styrs med hjälp av mer innovativa krypteringstekniker som kallas kryptografi. Bitcoin gick från ett akademiskt koncept till virtuell verklighet med inrättandet av Bitcoin redan 2009. Det lockade många investerare när det nådde sitt högsta rekordvärde på $266 per Bitcoin under 2013.

Framtiden för kryptovaluta

Genom kontinuerlig innovation av teknik är framtiden för kryptovaluta bland de mest förväntade sakerna. Enligt ekonomiska analytiker kommer en stor förändring att förvandla det till faktisk valuta. Det finns också en chans att det kommer att börsnoteras på Nasdaq vilket kan ge trovärdighet till blockkedjan som kommer att användas som en ersättning för konventionella valutor.

Bitcoin anses vara en decentraliserad valuta som implementerar en peer to peer-teknik. Genom denna teknik implementeras olika funktioner, inklusive transaktionsbehandling, valutautgivning, verifiering och mer.

De framtida utsikterna för Bitcoin

De framtida utsikterna för Bitcoin är föremål för mycket diskussion och debatt. Kenneth Rogoff, Harvard University Professor i Ekonomi och Offentlig Policy föreslog att den överväldigande känslan hos krypto-förespråkare gör det troligt att marknadsvärdet för kryptovalutor kan utvecklas under de närmaste 5 åren.

Den ökande granskningen

Bortsett från fördelarna med anonymiteten av transaktionen och decentraliseringen, är kryptovaluta ofta använt för olaglig verksamhet som drogförsäljning, penningtvätt, vapenhandel, och smuggling. Dessa händelser har uppmärksammats av statliga myndigheter, inklusive Financial Crimes Enforcement Network, Department of Homeland Security och FBI.

Vad kommer att hända i framtiden?

De begränsningar som Bitcoin har ställts inför dessa dagar som att en digital förmögenhet kan raderas genom datorkrasch och virtuella valv kan rånas av en hacker, kan alla övervinnas med hjälp av mer avancerad teknik.

Är kryptovaluta värd din investering?

Om du är en nybörjare som vill investera i kryptovaluta, är det viktigt att du är noga med att undvika risken för förlust. Eftersom det är en stor investering för dig, ta den tid du behöver för att utveckla viktiga strategier för att få ut det mesta av din Bitcoin-handel, en utav dem kan vara investeringsrobottekniker.

Är Bitcoinmjukvaror legitima?

Bitcoin Code är bland de mest populära handelsprogramvarorna över hela världen i dagens moderna generation. Är du en nybörjare på Bitcoin-handel? Då måste du vara medveten om huruvida det är fusk eller bluff. Bitcoin Code bluff sprider sig på internet. Därför måste du noggrant undersöka om det är en bluff eller inte. Därmed kan du se till att tiden, ansträngningen, liksom de pengar du har investerat i det, är värda besväret. 

Bitcoin Code drivs av en kryptorobot som använder ett system av algoritmer för att skapa avkastning. Programmet har också en automatisk handelsfunktion där du kan använda medel som GeoTrust. Det är inte en bluff; men du måste fortfarande vara extra försiktig för att undvika risken för förlust vid handel.

Lär dig marknaden innan du börjar

Alla som börjar med handel behöver lägga ner många timmars träning för att bli riktigt bra. Att vara en framgångsrik handlare innebär till exempel att du vet vilken aktie du ska välja och varför, samt när du ska köpa och sälja. Dessutom måste man känna till viss psykologi i handel, kunna utläsa olika mönster på marknaden och även kunna analysera dem. Arbetet när man börjar med handel är inte att köpa och sälja för att tjäna pengar. Det är att få mer kunskap.

Behärska grunderna

Tyvärr är det många av de som börjar med handel som inte förstår hur viktigt det är med träning och att lära sig hur det fungerar på riktigt. De flesta av dessa blir aldrig framgångsrika. De blir lite fattigare och når aldrig sin fulla potential. Majoriteten av de som misslyckas har en sak gemensamt: de har inte behärskat de grundläggande färdigheterna som krävs för att luta oddsen till deras fördel. Om man lägger ner tillräckligt med tid på att lära sig grunderna, har man redan en fördel.

Det är många som likställer handel med att spela på casino. Så kan det ofta vara om man inte har den kunskap som krävs för att få en fördel och göra smarta och utbildade val i sina investeringar. Har man inte det, blir det helt enkelt en chansning. Att spela på ett casino som https://se.igame.com/ kan däremot vara roligt och avslappnande, och det kan vara bra att prova för att lära sig lite mer om sig själv och hur man reagerar när man vinner eller förlorar.

Skaffa en bred kunskap

De olika marknaderna lockar många spekulanter med kapital, men de finns många som kastar pengar på värdepapper utan att förstå varför priserna rör sig uppåt eller nedåt. Istället jagar de heta tips, gör binära satsningar eller låter andra ta beslut åt dem. 

Öppna ett handelskonto i god tid innan du ska börja med handel, och lär dig gränssnittet ordentligt. Ta del av alla hjälpavsnitt och dra nytta av eventuella de handelsverktyg de erbjuder. Dessutom finns ofta forskning, statistik och analyser som uteslutande erbjuds till kunder. Ett stort antal mäklare erbjuder dessutom virtuell handel, vilket är ett utmärkt sätt att lära sig hur det fungerar. 

Läs finansiella artiklar, böcker om aktiemarknaden och tips på webben. Börja följa marknaden varje dag på din fritid. Nyhetssajter som Yahoo Finance, Google Finance och CBS MoneyWatch är bra resurser för nya investerare. Studera grunderna i teknisk analys och titta på hur priserna utvecklar sig. Öva på handel med virtuella värdepapper på en plattform som följer marknaden i realtid. Fatta beslut om köp och försäljning. Gör massor av affärer med olika strategier och försök sedan att analysera sedan resultaten för att hitta brister.

Satsa på en strategi

När man handlar kommer man ofta att möta de tre känslorna girighet, hopp och rädsla. Det är en psykologisk aspekt som får många människor att sluta med handel, trots att de inte tar dåliga beslut. Det är en utmaning, och man måste lära sig känna igen och hantera känslorna med en bra strategi. Testa olika strategier på en virtuell handelsplattform och analysera resultaten. Justera dina handlingar tills du har en strategi du är riktigt nöjd med. Först då, och när du har en bred kunskap om marknaden, är det dags att handla med riktiga pengar.

 Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax112.413342
HangSeng142.528388
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!