Axier.se

För bättre aktieaffärer

Ansök om en LEI med LEI Register

LEI står för Legal Entity Identifier och är en 20-siffrig kod. Koden samlar referensinformation om företag som möjliggör tydlig och unik identifikation av juridiska entiteter som deltar i finansiella transaktioner av värdepapper. Varje LEI innehåller välkonstruerade referensdata som kategoriseras enligt två aspekter av en verksamhet – identifikation och ägandedetaljer. Data från registret kan därefter göras allmänt tillgängligt på ett centralt sätt, för att möjliggöra ökad transparens på den globala marknaden.

Därmed är det viktigt att ansöka om LEI om du ska utföra värdepappershandel. Detta kan du göra med hjälp av företag som till exempel LEI Register. Finansinspektionen använder sig av LEI för att hålla koll på marknaden i Sverige. Utan LEI hade de inte haft ett strukturerat sätt att få en bra översikt av all handel som sker. LEI är därmed väsentlig för handelssäkerheten.

Ansök om LEI

Det är mycket enkelt att ansöka om LEI. Många tjänster fungerar idag helt utan krav på registrering. Oftast räcker det med att skriva under ett formulär innehållandes korrekta uppgifter om verksamheten och personen som driver verksamheten. Att förnya LEI-numret är också mycket simpelt då det ofta erbjuds en autofyllfunktion som hämtar uppgifter från ställen som Bolagsverket.

Betalning

Betalningsformen som erbjuds varierar beroende på vilken sida det gäller, men du lär inte ha några som helst problem att hitta någonting som passar dig. Betalningen kan ske med kreditkort som MASTERCARD, VISA, osv. Paypal fungerar också som betalningsmetod. Om du stöter på problem under betalningsprocessen kan du prata med sidansvarig och fråga om du istället kan använda banköverföring.

Ange korrekt information i blanketten

Fyll i relevant information under tomma rader i blanketten. Informationen går som sagt att ibland automatiskt hämtas från bolagsverket, men du kan alltid fylla i själv. Du börjar med att välja hur många år din registrering ska gälla. Nedsatt pris gäller om du väljer flera år. Därefter anger du om det är en ny ansökan, förnyelse eller överföring av LEI-nummer. Nedan går vi igenom ansökan.

Företagsnamn och organisationsnummer

Här anger du namn på företag, samt de nummer som den juridiska enheten (ditt företag) gavs när den registrerades. Detta nummer kan du hitta i register, till exempel på Skatteverket eller Bolagsverket. Om du ansöker åt en stiftelse eller annan typ av verksamhet ska du skriva in N/A på organisationsnumret.

Firmatecknarens namn och kontaktuppgifter

Firmatecknarens namn avser personen som fysiskt utför ansökan. Om personen som utför ansökan inte är en juridisk representant av företaget kommer ett brev som officiellt godkänner ansökan att krävas. Ett dokument som bevisar att ansökaren är auktoriserad fungerar också för att uppfylla de juridiska kraven.

Adress

Först måste du ange om huvudkontorets adress är samma som den registrerade adressen nedan. Detta steg är ganska tydligt. Du anger därefter om företaget i fråga är ett moderföretag eller inte. Ett moderföretag är ett företag som innehar röstmajoritet i ett dotterföretag. Det finns dock andra typer förhållanden som kan ge upphov till ett sådant förhållande, men detta är någonting du måste ta reda på innan du gör din ansökan.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!