Axier.se

För bättre aktieaffärer

Att tänka på när du ska ansöka om ett lån online

Teknologin är på ständig frammarsch, en fortlöpande resa som ofta har snabba och smidiga lösningar som slutdestination. Det är ett tankesätt som även omfattar den svenska lånemarknaden för online finansiering. Istället för att man ska klämma in tidskrävande bankbesök eller långa telefonköer i sitt vardagspussel, så kan man i lugn och ro ifylla en låneansökan tillbakalutad i soffan där hemma – minst sagt en snabb och smidig lösning som passar in i de flestas tillvaro. Men att det är enkelt är inte ensbetydande med att det är något man ska göra sådär lite spontant utan vidare eftertanke. Den typen av snabba beslutningar kan förvärra situationen snarare än att gynna den. Men vad är det i så fall man ska tänka på innan man ansöker om ett lån online?

Det är ett faktum att statusen på bankkontot varierar och svingar i perioder. Några månader står man stadigt hela månaden igenom, med lite extra att kunna lägga undan till sina besparingar. Medan andra månader läggs de extra utgifterna på hög och man tar sig, om man har tur, ut på den andra sidan utan allt för stort minus på kontot. Tanken med ett lån är att det ska utfylla fallgroparna och täcka upp där det behövs. Det är en ekonomisk lösning som supplerar privatekonomin. Ingen annan än låntagaren själv bestämmer vad lånet ska finansiera och ändamålen är därför många. Det kan t.ex. handla om oförutsägbara kostnader (en trasig bil, teknik som strular, en vattenskada mm) eller förbigående möjligheter som är värda att fånga. Det är alltså upp till var och en vad lånebeloppet ska användas till, men man bör ha det i bakhuvudet när man ska ansöka.

Oavsett om man ansöker om ett lån för nytta eller för nöje så är det fördelaktigt att jämföra sina olika lånealternativ. För likväl som att vi människor gillar snabba och smidiga lösningar, så sätter vi pris på billiga lösningar. Det kan verkligen gynna sig att jämföra långivare och banker vad gäller ränta, återbetalningstid och övriga/tillkommande kostnader i samband med lånet. Olika långivare erbjuder olika typer av lån med varierande summor. Det är alltså ändamålet med lånet som avgör om man ska ansöka om ett snabblån på 5. 000 kr eller ett privatlån på 50. 000 kr. Dessutom har långivare/banker sina egna specifika krav som låntagaren ska uppfylla för att man ska få ansöka. Många av kraven går igen men det är fortfarande skillnader gällande bl.a. ålder, arbetssituation, inkomst och om de accepterar betalningsanmärkningar eller inte. När det kommer till återbetalningen är det viktigt att man, redan innan man ansöker, är säker på att man klarar av den. Man bör välja en långivare med en löptid som passar till ens personliga nuvarande ekonomiska situation. Oavsett vilket är det avgörande att man följer sin återbetalningsplan för att undvika betalningsanmärkningar och Kronofogden.

Betyder ”att jämföra sina lånealternativ” att man ska sitta där fredag kväll och göra långa tabeller med för- och nackdelar för varje aktör på marknaden? Nej, som tur är finns det en snabb och smidig lösning även till den delen av lånprocessen! Moneezy.com är en online jämförelsetjänst för billiga lån. Genom att välja ”önskat lånebelopp” och ”löptid” i sökfunktionen så presenteras man för att stort urval av lånemöjligheter hos ett flertal av Sveriges främsta långivare på marknaden. Det går på nolltid och är även helt kostnadsfritt. En online jämförelsetjänst är med andra ord en metod för att få en överblick över de olika lånemöjligheterna och samtidigt säkerställa att man hamnar hos de trovärdiga långivarna.

Ovanstående kan användas till vägledning samt som en form för checklista och här kommer tre uppsummerande punkter som man kan ta utgångspunkt i när man ska ansöka om att låna pengar online:

  • Val av lån: ändamålet med lånet avgör vilken sorts lån, vilken storlek på lånebeloppet och vilken längd på återbetalningstiden man ska välja.
  • Val av långivare: välj den som erbjuder det alternativet man är ute efter och kom ihåg att man ska uppfylla deras specifika krav.
  • Jämför: kan inte nämnas nog många gånger! Använd en online jämförelsestjänst för snabbare och smidigare jämförelse.
Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!