Axier.se

För bättre aktieaffärer

Fyra börshandlade fonder med fokus på banker

Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet skickade aktiemarknaden till en ny toppnivå. De stora referensindexen nådde rekordnivåer och det kändes åter som det var 1999. Trots att tjurmarknaden går in i sitt sjunde år ser de flesta analytiker fortfarande en potential för 2017, särskilt för finansiella aktier. Vi har valt att titta på fyra börshandlade fonder med fokus på banker som ger en enkel exponering mot denna sektor.

Om president Trump lever upp till sina kampanjlöften, kommer bankerna att se ett tillbakadragande av många stora förordningar, framförallt Dodd-Frank. Dessutom kan lägre skatter bana väg för högre räntor och inflation - söta utsikter för nationens finansinstitut, som gör vinst när räntorna stiger. Om du inte är i stämningen att filtrera enskilda aktier är dessa börshandlade fonder (ETF) ett utmärkt alternativ för att säkra din risk och få exponering för rörelser i finanssektorn. Det är bättre än något sparkonto.

Samtliga resultaträkningar återspeglar perioden från 1 januari 2017 till och med 7 juli 2017. Fonder valdes utifrån en kombination av tillgångar under ledning och resultat.

Fidelity MSCI Financial Index ETF (NYSEArca: FNCL)

Utgivare: Fidelity
Förvaltad volym: 879.6 MUSD
YTD Performance: 7.56%
Förvaltningskostnad: 0.08%

Denna passivt förvaltade fond försöker spåra MSCI USA IMI Financials Index, med minst 80 % av sina tillgångar som investeras i företag i detta indexet. Fonden har för närvarande en korg med 394 aktier, där de 10 största innehaven utgör cirka 44 procent av fondens portfölj. Hushållsnamn som JPMorgan Chase & Co. JPM, Wells Fargo & Company WFC och Bank of America Corporation BAC tar de tre största vikterna, med en sammanlagd totalvikt på cirka 23 %. Fondens startdatum är oktober 2013.

iShares US Financials ETF (NYSEArca: IYF)

Utgivare: BlackRock
Förvaltad volym: 1.76 miljarder dollar
YTD Performance: 7.62%
Förvaltningskostnad: 0.44%

Denna börshandlade fond följer Dow Jones U.S. Financial Index av den anledningen är den mycket tungt viktad mot banker och finanssektorn. Den har en liten vikt mot fastigheter, försäkringar och programvara. Fondens 10 största innehav utgör cirka 39 % av de totala tillgångarna, ledd av Berkshire Hathaway BRK-A Berkshire Hathaway Inc BRK-B på 6,8%. IYFs, treåriga och femåriga årliga avkastningar är stabila 16,44%, respektive 30,01%.

PowerShares Financial Preferred Portfolio ETF (NYSEArca: PGF)


Utgivare: Invesco
Förvaltad volym: 1.7 miljarder dollar
YTD Performance: 9.26%
Förvaltningskostnad: 0.63%

Fonden är relativt låg risk och levererar stabil, om än en inte särskilt spännande avkastning. Denna ETF bygger på Wells Fargo Hybrid and Preferred Securities Financial Index. Ungefär 90 % av fondens tillgångar är placerad i aktier från företag i indexet. Fonden balanseras och rekonstitueras varje månad. Dess högsta innehav inkluderar HSBC Holding PLC och Barclays PLC. PGFs årliga, årliga avkastning på ett år, tre år och fem år är 5,26%, 7,58% respektive 7,22%. Fonden har en sund 12-månaders direktavkastning på 5,32%.

SPDR S&P Regional Banking ETF (NYSEArca: KRE)

Utgivare: State Street Global Advisors
Förvaltad volym: 4.02 miljarder dollar
YTD Performance: 0.85%
Förvaltningskostnad: 0.35%

Denna fond riktas till S & P Regional Banks Select Industry Index, som består av regionala banker och sparbanker. Fonden använder en representativ urvalsstrategi för att välja aktier och har för närvarande innejav i  97 aktier. KRE har rapporterat inflöden på över 205 miljoner dollar år 2017. De 10 största innehaven utgör cirka 24 % av den totala portföljen, och de omfattar CIT Group Inc. (CIT) och KeyCorp (KEY).

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax-8.712995
HangSeng-20.528677
OMX Stockholm 30-1.31637
S&P 5001.42559
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!