Axier.se

För bättre aktieaffärer

Lån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning visar att någon missat att betala tillbaka en skuld trots att de haft ganska lång tid på sig. Betalningsanmärkningar syns i en kreditprövning och kreditprövningar görs alltid i samband med att man ansöker om ett lån. Många långivare säger kategoriskt nej till att låna ut om det finns betalningsanmärkningar med i bilden men det finns banker och kreditmarknadsinstitut som godtar lån även när en kreditprövning visar att någon har en eller flera betalningsanmärkningar. Det faktum att det idag är lätt att låna pengar, trots betalningsanmärkningar, är något som man kan ha olika uppfattning om.

Betalar man sina räkningar i tid får man inga anmärkningar och det krävs att man missat flera påminnelser för att en anmärkning ska registreras. Anmärkningen för finns normalt kvar under tre år för privatpersoner och under den tiden kan det vara svårt att få ett lån, teckna ett telefonabonnemang eller hyra en bostad.

Betalningsanmärkningar gör lånen dyrare

Den som har trasslig ekonomi med betalningsanmärkningar får betala mer för samma lån än en person med hög kreditvärdighet. Skillnaden kan vara ganska stor. Det kan verka orättvist, men det finns en naturlig förklaring. Rent statistiskt ökar risken för att det ska bli problem med återbetalningen om en låntagare har anmärkningar sedan tidigare. Den extra risken tar långivaren betalt för. Det är dock inte enbart antalet betalningsanmärkningar som avgör räntan utan det är en av flera faktorer som kan göra att en låntagare bedöms ha låg kreditvärdighet.

Konsten att låna trots betalningsanmärkningar

Långivare som beviljar lån trots betalningsanmärkningar har ofta en gräns för hur ny anmärkningen får vara. En nyregistrerad betalningsanmärkning är ett större problem än om den är två år gammal. Har du en taxerad inkomst som bedöms som hög i förhållande till beloppet du vill låna så ökar dina chanser att bli beviljad lånet. Idag finns väldigt många olika långivare och vissa accepterar lån med betalningsanmärkningar. Att jämföra lån är dock nyckeln till att hitta ett med förmånliga villkor, oavsett om anmärkningar finns med i bilden eller inte

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!