Axier.se

För bättre aktieaffärer

Lån med räntegaranti är smartare och billigare

Ibland kan man behöva låna pengar för att finansiera olika saker eller upplevelser i livet. Att spara ihop pengar är inte alltid ett alternativ, men när man måste låna så ska det helst vara så billigt som möjligt. Privatlån med räntegaranti är ett bra alternativ om man vill vara säker på att inte betala för mycket.

Photo by Anna Nekrashevich from Pexels

Privatlån har olika räntor och brukar i regel sättas individuellt utifrån ens ekonomiska förutsättningar. En normal ränta på ett privatlån på en bank kan ligga på 4 till 15 procent, men den kan både vara lägre eller högre än så. När vi ser närmare på privatlån hos Lån & Spar Bank visar till exempel deras hemsida att de räknar med en exempelränta på 3,38 procent: https://www.lsb.se/lana/privatlan samtidigt som de erbjuder räntegaranti (men individuell ränta används alltid vid en låneansökan). Andra långivare som inte är banker kan ha mycket högre räntor än så. Det är till exempel inte särskilt ovanligt att se räntor på hela 30 procent hos detaljhandelsföretag som erbjuder krediter.

Räntegarantier jämnar ut marknaden

Istället för att jämföra lån hos olika banker för att försöka hitta det som har den lägsta räntan just nu, så kan du välja att ta ett lån med räntegaranti. Då vet du att du får den lägsta räntan som erbjuds på marknaden, vilket gör att du aldrig behöver känna att du betalar för mycket. Lån & Spar Bank som finns på https://www.lsb.se/ erbjuder räntegaranti på sina privatlån och det går att låna upp till femhundratusen kronor. Men hur fungerar räntegarantier och hur ser man till att man får ta del av den?

Vi tittar närmare på hur det ser ut hos LSB. Räntegarantin hos LSB kan bara fås retroaktivt, så du måste med andra ord redan ha ett aktivt lån hos LSB för att använda garantin. Under hela lånets löptid har du rätt att kontrollera marknaden för att se om du hittar ett billigare lån hos andra banker, men lånet måste uppfylla vissa specifika regler för att omfattas av garantin.

Lånet från den andra banken får inte vara en del av en kampanj eller något annat som ger en tillfällig sänkning av räntan. Den andra bankens lån måste vara utan säkerhet och avsett att lösa LSB-lånet. För att räntegarantin ska gälla måste du som låntagare presentera underlag från den andra banken där lånebelopp, datum vid beviljandet och den nominella räntan framkommer. Räntegarantin måste även användas inom 30 dagar från det datum då det andra lånet beviljades. Om det andra lånet följer kraven ovanför och LSB bedömer att ditt ärende omfattas av räntegarantin får du sänkt ränta på ditt lån.

Räntegarantin är därmed bara något positivt för dig som kund, men det är även positivt för bankerna som använder det eftersom det ger mer lojala kunder.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!