Axier.se

För bättre aktieaffärer

PayPals intåg i kryptovalutavärlden

År 2020 har varit ett händelserikt år på många sätt och vis. Många kommer att minnas 2020 som året då PayPal satte sin stämpel på kryptovalutor. När det blev officiellt att PayPal inkluderar kryptovalutor i sin betalningstjänst steg värdet genast på de berörda valutorna och värdet nådde nya höjder.

Vad är kryptovaluta?

Kryptovalutor kan också kallas för virtuella pengar. De finns inte som vanliga sedlar och mynt (fiatpengar) utan ingår istället i särskilt utformade system där det går att skicka pengar i den valda valutan. Bitcoin är fortsatt den främsta virtuella valutan, herren på täppan av kryptovalutor. Med Bitcoin kan du handla online, i vanliga butiker och spela på online casino med virtuella pengar.

Det som är så spännande med kryptovalutorna är att de inte har en central enhet, bank eller tjänst, som tar hand om transaktioner. Det här fungerar istället med hjälp av blockkedjor där alla som ingår i valutans nätverk kan se vilka transaktioner som gjorts. Det här ger hög anonymitet vilket har rosats och risats.

PayPal och kryptovalutor

Det var länge så att kryptovalutor sågs som lite oseriösa. Även om det blev ganska tydligt för många år sedan att valutor som Bitcoin och Ethereum erbjuder spännande investeringsmöjligheter har de setts som rätt så osäkra.

Regeringar har uttryckligen motsatts sig denna utveckling. Vissa länder som Nepal och Marocko har till och med förbjudit alla aktivitet med kryptovalutor. Samtidigt finns det länder som har närmat sig konceptet. Stora banker som SEB jobbar nu aktivt med system som Ripple som är en form av kryptovaluta.

PayPal gick år 2020 ut med att man skulle göra det möjligt för kunder i USA att köpa, sälja och förvara vissa utvalda kryptovalutor med PayPal-kontot. Med PayPal-appen går det att lära sig mer om kryptovaluta såväl som att handla med den. Tjänsten kommer också att finnas på Venmo nästa år.

Med kryptovaluta som en del av PayPals tjänst kommer det att bli möjligt att handla med den hos alla de handlare som finns i PayPals nätverk. Det rör sig om fler än 26 miljoner handlare så det här är verkligen något som öppnar upp för helt nya möjligheter med virtuella valutor.

År 2021 kommer det att vara möjligt att använda PayPal för transaktioner med Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Det kommer också att bli möjligt att få valutorna konverterade till fiat-pengar direkt med PayPal. Precis som att du nu kan göra en betalning med SEK och få den översatt till USD eller annan världsvaluta.

Värdet på Bitcoin steg genast

Så snart som meddelandet om PayPals nya investering i kryptovalutor kom ut hände det saker med värdet på Bitcoin. Priserna steg och man tog sig över 12 000 USD. Det faktum att PayPal gör det möjligt att ha kryptovaluta i virtuell plånbok på deras plattform är en stor nyhet. Den får väldigt stor betydelse för utvecklingen av kryptovalutor då dessa blir långt mer tillgängliga för användare världen över.

Kryptovalutan som seriös valuta

Om kryptovalutor är seriösa valutor och på riktigt eller inte diskuteras fortfarande. Det är inte bara PayPals nya tjänster med virtuella pengar som påverkar hur vi ser på kryptovalutorna. Det är ju faktiskt så att du måste skatta på handel med kryptovaluta och det säger en hel del.

Länge var det så att Bitcoin och andra valutor befann sig i en slags skuggzon. Det gick att handla med dessa utan att behöva deklarera. Men så är det inte längre i Sverige och det är givetvis något som skvallrar om att våra myndigheter har förstått att det här är på allvar.

Framtiden för kryptovalutor

Med tanke på att det finns en önskan i många länder om att gå från vanliga pengar till system som är helt elektroniska kan kryptovalutorna få större betydelse. Det som regeringar och banker inte tycker om är att de inte kan komma in och fungera som den som styr transaktioner.

Det här har man delvis löst genom att ta fram system som Ripple. Det är ganska troligt att kryptovalutorna kommer att få större plats i framtiden. Även om de inte kommer att fungera precis som de gör nu lär vi få vänja oss vid tanken om att fiat-pengar inte längre har samma funktion och kraft.

Vissa saker måste givetvis lösas. Anonymiteten är fortfarande ett problem då den möjliggör brottslighet och även försvårar för myndigheter att kontrollera skattesatser och ägande. Samtidigt lever vi ju i en värld där just anonymiteten kan kännas extra viktig så på något vis måste den ändå få bli kvar.

Kommer fler att följa PayPal?

Det är ganska troligt att fler betalningstjänster online gör som PayPal. När detta sker kan det tänkas att värdet på Bitcoin, Ethereum och fler kryptovalutor stiger ännu mer. Då gäller det att stå redo och sälja om du vill göra dig en hacka på den kryptovalura som du har investerat i!

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!