Axier.se

För bättre aktieaffärer

Så skyddar du ditt företag

Att starta ett företag kan ibland kännas överväldigande, med tanke på all konkurrens, risker och klagomål från kunder man kan stöta på. Särskilt om man är nyföretagare är det inte alltid lätt att veta vad man ska tänka när man sätter igång. Här följer några saker som är bra att tänka på.

Specialisera dig

Det är omöjligt för ett litet företag att kunna göra allt på en gång, så genom att fokusera dina ansträngningar på vad du gör bäst och specialisera dig kan du erbjuda högre kvalitet. Väldigt få företag är verkligt unika, men du behöver hitta det som gör ditt företag unikt. Vad skiljer det från konkurrenterna?

Ju mer unikt det du tillhandahåller är, desto färre konkurrenter kommer du att ha. Om produkten eller tjänsten som du erbjuder inte tillför något nytt till marknaden, hur kan du särskilja dig från konkurrenterna? Är det din utmärkta kundservice? Är din produkt bättre, eller billigare?

Försäkra ditt företag

Det är viktigt att förstå riskerna som hotar ditt företag. Är dina kunder, anställda eller tillgångar i riskzonen? Om något skulle gå fel kan en försäkring vara det som räddar ditt företag. Det finns flera typer av företagsförsäkringar, se till att ha en som täcker det som kan hända ditt företag.

Oavsett vilken typ av företag du har är det bra att teckna en företagsförsäkring med sjukavbrottsförsäkring ifall du själv blir sjuk och inte kan jobba. Då ersätter försäkringen den försäkrades andel av de fasta kostnaderna.

Skapa ett starkt varumärke

Ditt varumärke är vad ditt företag står för, och kan inkludera sådant som en logotyp, färger, namn och designer som gör att företaget sticker ut i mängden. Det är viktigt att tänka igenom vad ditt företag står för. Är det kul och engagerande, är din produkt av särskilt hög kvalitet, eller har du den bästa kundservicen? Ditt varumärke låter dig dela med dig av denna bild till potentiella kunder.

När kunden känner igen sig i eller tycker om dina värderingar skapas en lojalitet till ditt varumärke, som gör att du med all sannolikhet får en återkommande kund. Ett starkt varumärke är ett effektivt sätt att skydda ditt företag från konkurrenterna, och kan även låta dig ta ett högre pris för din vara eller tjänst.

Skydda din immaterialrätt

Immaterialrätt inkluderar allt som du har skapat själv, till exempel ditt företags logotyp och namn. Ditt kontor är ”materiell egendom”, medan ditt företagsnamn och logotyp är ”immateriell egendom”, eftersom det inte finns fysiskt. Genom att skydda ditt varumärke och andra immaterialrätter hindrar du andra från att använda det utan din tillåtelse, som kan skada ditt företag. I Sverige skyddar du lättast ditt varumärke genom att ansöka om skydd hos Patent- och registreringsverket.

Var bra på det du gör

Om du vill undvika klagomål från kunder så finns det inget bättre skydd än att tillhandahålla bra kundservice. Detta inkluderar att vara lättillgänglig för kunden, ge ett snabbt och tydligt svar på frågor och se till att produkten eller tjänsten du erbjuder är av hög kvalitet.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!