Axier.se

För bättre aktieaffärer

Sök rätt lån

Att låna pengar kan numera jämföras med att gå in i snabbköpet och handla. Det går snabbt, enkelt och fantastiskt smidigt att låna pengar på nätet. Marknaden för privatlån är enorm så möjligheterna är stora, men så är också de typiska lånefällorna. Här kommer en kort men proffsig guide som hjälper dig att välja rätt lån och få ut det mesta av det ur ett finansiellt perspektiv. 

Privatlån versus snabblån

Privatlån och snabblån är båda lån som vänder sig mot privatpersoner. Och här slutar likheterna. Det som främst påverkar din privatekonomi när du tar ett lån är lånevillkoren. Ett privatlån har generellt sett bättre villkor än ett nätlån. Banken har helt enkelt större möjligheter att skydda sig från dåliga återbetalare än ett digitalt kreditbolag. Ett skäl till detta är att banken bara lånar pengar till sina egna kunder. Ett kreditbolag lånar pengar till vem som helst så länge personen som ansökt om lånet har en god kreditvärdighet. Du blir kund hos kreditbolaget men troligheten att du lånar på nytt hos just det bolaget är förhållandevis låg eftersom konkurrensen är så stor att du förmodligen väljer att låna från någon annan nästa gång.

Ett privatlån är ett tryggt och billigt lån jämfört med ett snabblån online. Löptiden är också längre, mellan 12-24 månader. För ett snabblån kan löptiden vara 10 gånger mindre och räntan dubbelt så stor. Men det går också dubbelt så snabbt att få lånet beviljat. Befinner du dig i en tillfällig ekonomisk knipa kan du räkna med att pengarna finns på kontot samma dag som du sökt lånet. Ett privatlån kan istället ta upp till 4 veckor att behandla. Den korta löptiden på snabblån ger dig även en viss kontroll över dina lånekostnader. Ju snabbare lånet betalas tillbaka ju mindre får du betala i ränta. Ett billigt lån med en lång löptid blir (i längden) inte så mycket billigare än ett dyrare snabblån med kort löptid.

Digitala låneverktyg

Det är inte alla som kan, vill eller behöver låna pengar från banken. Ibland kan det faktiskt räcka med ett snabbt internetlån som går att likvidera på mindre än 30 dagar. Med tanke på konkurrensen går det numera att hitta lån med hyfsat goda villkor, det vill säga en förhållandevis låg ränta och schyssta avgifter. Det ”dyra snabblånet” har i vissa fall blivit något av en fördom.

Vill du försäkra dig om att du faktiskt hittar det bästa lånet online kan det vara en god idé att ta hjälp av en låneförmedlare. En del låneförmedlare erbjuder allt från omförhandling av lån till hjälp med att söka omstartlån eller hitta marknadens billigaste snabblån. Andra riktar sig uteslutande mot att utveckla högteknologiska sökmotorer som snabbt, enkelt och kostnadsfritt scannar kreditmarknaden efter nätets mest konkurrenskraftiga lösningar. Dessa brukar kallas för jämförelsetjänster. Fair-laan.se och LoanScouter.com/se är två exempel på jämförelsetjänster som ligger i topp just nu. Deras tjänster är helt gratis och erbjuder en uppdaterad plattform för finansiella produkter, lån online och licensierade långivare.

Lån för investering eller finansiering?

Att låna för att investera är inte så dumt som det låter. Tvärtom kan det visa sig vara en riktigt bra affär om du har någorlunda koll på trading-marknaden. Att få avkastning på investerade pengar, vare sig de kommer från lån eller besparingar, är ett smart sätt att få pengarna att växa. När det sen är dags att betala tillbaka lånet får du behålla en procentandel själv. Det går alltså att låna pengar för att återinvestera dem i fonder, aktier, fastigheter, kryptovaluta etc. Den enda nackdelen är att du måste betala tillbaka pengarna inom en begränsad tidsperiod. Skulle du missa att göra en återbetalning kan du råka på höga straffavgifter som äter upp avkastningen du gjort på dina investerade pengar. Här kan det vara värt att kika lite närmare på sk. daytrading eller dagshandel som baseras på kortsiktiga investeringar.

Det går också att låna pengar för att spara. När du tar ett lån utan säkerhet får du använda pengarna till precis vad du vill, vare sig du vill investera eller spara. Detta gäller i princip alla typer av blancolån, internetlån, microlån eller SMS-lån. Tänk på att välja ett lån med så låg ränta som möjligt. Då har du större chanser att spara samtidigt som du betalar tillbaka ditt lån månadsvis.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!