Axier.se

För bättre aktieaffärer

Spelbranschen och några av dess ledande investeringsmöjligheter

Spelbranschen och några av dess ledande investeringsmöjligheter

Investerare som köpt aktier i spelföretag vid gynnsamma tider har fått enorma vinster. Branschen har upplevt en otrolig tillväxt under de senaste decennierna. Framgången beror på en expanderande global efterfrågan, ny teknik och digitala trender. Trots denna imponerande historia kanske vi bara är i början av hur det kommer att utveckla sig.

Den interaktiva underhållningsindustrin är en stor och snabbväxande marknad som fortfarande har mycket potential. Företag som kan fortsätta anpassa sig till branschens krav är redo att ge stor avkastning för aktieägarna. Det finns företag som drar nytta av trender, och som har tillgångar och konkurrensfördelar som särskiljer dem från konkurrenterna.

Spelbranschen fortsätter dra nytta av den ökande globala efterfrågan på underhållning. Innehåll blir en allt viktigare del av produktutbudet hos stora teknikföretag. Ett exempel är utbudet på https://www.unibet.se/. Nu kan man spela på i stort sett alla sporter och stora evenemang, inklusive E-sport och mindre sporter som dart och futsal. Dessutom har de anpassat sitt spelutbud så att även de som inte gillar sport kan spela. Man kan bland annat betta på politiska val och Melodifestivalen. De stora operatörerna ser på underhållning som en strategisk tillgång. 

Anledningar till att investera i spelbranschen

Fler människor spelar videospel idag än någonsin tidigare, och det är troligt att branschen kommer att fortsätta att expandera. Den står för en ökande andel av den totala underhållningsbranschen. Ungdomar som växte upp med titlar som Nintendos original Super Mario Bros är medelålders nu. Vuxna som spelade spel som släpptes på 70-talet kanske spelar idag som pensionärer. I stort sett alla har tillgång till spel på sina mobiltelefoner.

En studie utförd av Electronic Entertainment Design and Research fann att ungefär 211 miljoner amerikaner spelat videospel 2018. Det är ungefär 67% av befolkningen. Globalt spelar någonstans omkring en tredjedel av jordens befolkning spel, och den siffran stiger varje dag.

Newzoo uppskattar att den globala spelmarknaden genererade ungefär 135 miljarder dollar i försäljning 2018. De räknar med att siffran kan hamna på 174 miljarder dollar år 2021. Interaktiv underhållning har hög fart och massor av outnyttjad potential. I ett bredare sammanhang av industritillväxt är det värt att ta en titt på några av de specifika trenderna som kan driva utvidgningen av spel.

Digital distribution och streaming

Nu när de flesta spelkonsoler och PC-plattformar är anslutna till internet och har stora hårddiskar, säljer förlag allt oftare sina spel som digitala nedladdningar. Det gör spel mer lönsamt, eftersom utgivare inte tappar en del av varje försäljning till återförsäljare. Dessutom eliminerar det behovet av att producera förpackningar och hantera fraktkostnader. Övergången till digital distribution har pågått länge, men speltillverkare har fortfarande stort utrymme för tillväxt inom digital distribution.

Det andra stora framsteget inom distribution av spel är streaming. Interaktiva upplevelser kan nu strömmas till en enhet på ungefär samma sätt som du kan strömma en TV-show eller film på Netflix.

Prenumeration på spel

Förutom att mjukvara distribueras digitalt i större utsträckning, kommer en växande del av den totala industrins intäkter från köp i appar. Det är köp som gjorts efter den första försäljningen eller nedladdningen av spelet har skett. Det gör spel mer än bara ett engångsköp, en trend som i allmänhet varit mycket gynnsam för spelföretag. Det gör försäljningen mer frekvent och mer förutsägbar, och det presenterar positiva katalysatorer för vinstmarginaler.

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!