Axier.se

För bättre aktieaffärer

Starka resultat men bank ETFerna ser utflöden

Starka resultat men bank ETFerna ser utflöden

Vi befinner oss just nu inne i rapportsäsongen, och rapporterna från finanssektorn visar på ett starkt första kvartal. Trots detta är inte investerna imponerade. Titta bara på Financial Select Sector SPDR (NYSEArca: XLF). XLF, den största börshandlade fonden som spårar sektorn för finansiella tjänster, har sett betydande utflöden de senaste dagarna. Det är inte bara XLF, bank ETFerna ser utflöden överlag. I onsdags förra veckan såg XLF uttag på 460 MUSD. Detta är det största uttaget denna ETF sett sedan januari 2018. Det som är än mer kännbart är att dessa uttag föjdes av två dagar med stora utflöden. Detta medan de sex största amerikanska bankerna rapporterade starka resultat.

Tidigare i år stärktes finanserna också av en ökning av obligationsräntorna, eftersom högre räntor vanligtvis ökar marginalfördelningen mellan banklån och vad bankerna lånar pengar för. Spreadarna kommer att breddas ytterligare som Federal Reserve har uttalat sina avsikt att höja räntorna som svar på ekonomisk tillväxt och stigande inflation. Ändå har intäktssäsongen inte varit den katalysator som förväntats för sektorn.

Goda nyheter att vänta för banker?

Kapitalnivåer vid stora amerikanska banker betraktas i allmänhet som fasta. Trumpadministrationens skattereformarbete ses dessutom som en potentiell katalysator för sektorn för finansiella tjänster, men det återstår att se om den ansträngningen kommer att komma till liv. Vissa branschobservatörer förväntar sig att skattereformen skulle hjälpa bankerna att öka vinsterna på ett betydande sätt. Fram till och med förra veckan hade JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Wells Fargo & Co., Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc. och Morgan Stanley alla rapporterat sina resultat för första kvartalet.

Sammanlagt genererade dessa sex företag mer än 30 miljarder dollar i vinst, det är den högsta nivån någonsin. Dessutom ökade intäkterna från handel till sin högsta nivå på tre år då volatiliteten återvände till marknader. Finanssektorn är allmänt ansedd som den enda sektorn i USA som värderas attraktivt i förhållande till den bredare marknaden och dess egna långsiktiga medelvärden.

Värderingarna i finanssektorn ser fortfarande relativt billiga ut jämfört med den bredare marknaden. Sektorns värderingar ligger fortfarande cirka 25 procent under genomsnittet sedan början av 1990-talet. "För vissa investerare ger den senaste svagheten i bankaktierna trots det stellära resultatet ett bra tillfälle, konstaterar Bloomberg.

Financial Select Sector SPDR (NYSEArca: XLF)

Kommentarer
Namn:
E-post:
Kommentar:
 
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax00
HangSeng00
OMX Stockholm 3000
S&P 50000
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!