Axier.se

För bättre aktieaffärer

MedicWave


MedicWave

MedicWave arbetar på att hitta cancern – innan det är försent!

Föreställ dig att någon du känner går till sin läkare för en rutinundersökning, där läkaren tar ett blodprov för att snabbt och enkelt analysera proteinerna i blodet och kort därefter informera om att proteinanalysen visar tydliga spår av cancer. Inget att oroa sig för säger läkaren. Tumören är i ett så pass tidigt stadium att den helt och hållet kan behandlas utan någon som helst risk för spridning.

Detta är den vision som cancerforskare som arbetar med masspektrometriinstrument har när de analyserar proteindata från patienter.

Enligt statistik från cancerfonden kommer 1/3 av alla människor i Sverige någon gång i livet drabbas av cancer. Varje år diagnostiseras 50 000 olika cancerfall i Sverige och dödligheten ligger på 20 000 per år. År 2007 var det 7 088 kvinnor som fick diagnosen bröstcancer. Samma år fick även 8 870 män diagnosen prostatacancer, 4 143 personer fick diagnosen hudcancer, 3 885 personer fick diagnosen tjocktarmcancer, samt 3 203 personer fick diagnosen lungcancer. Dödligheten för lungcancer är störst, 90 % dör av alla som får denna sjukdom. Dessa cancerfall hade kunnat botas om de bara kunde detekteras tidigt då tumören ännu är liten och inte hunnit sprida sig.

MedicWave

Det är detta som MedicWave arbetar med, det är att kunna hitta problemet med dessa tumörer innan det är för sent.

MedicWaveDetta göra bland annat med den unika programvaran som MedicWave har tagit fram. Nu gör bolaget en emission som skall hjälpa MedicWave att gå in i en kommersiell fas. Du har också chansen att hjälpa till att bekämpa cancern och andra svåras sjukdomar genom att investera i bolaget.

Ännu så länge är bolaget inte noterat, men det kommer att ske inom en snar framtid, tolv till arton månader.

Villkor i Sammandrag:


Emissionsbelopp
3,4 Mkr

Pris per aktie:
0,70 kr

Teckningstid
14 december– 23 mars 2012 (förlängd)

Värdering:
Pre-money 11,2 Mkr

Läs mer på
www.medicwave.se

Emissionen som görs på en mycket låg kurs görs i första hand till bolagets cirka 800 befintliga aktieägare, men bolaget välkomnar nya aktieägare i den mån befintliga ägare väljer att inte teckna sig för sin pro-rata andel.

MedicWave

 

Flera kända institutioner som Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet står bakom mycket av de algoritmer, teknik och forskning som ligger till grund för Spectrolyzer. Upphovsmännen bakom tekniken för masspektrometrianalyser, John B. Fenn och Koichi Tanaka, belönades 2002 med Nobelpriset i kemi.

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax23.815443
HangSeng220.629219
OMX Stockholm 30-13.42242
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!