Axier.se

För bättre aktieaffärer

Trustbuddy


TrustBuddy – varför ha sparpengarna på banken?

Det är förvånansvärt många som har den felaktiga uppfattningenatt pengarna vi har insatta på våra sparkonton används av banken som utlåningskapital till andra kunder, men så går det naturligtvis inte till. Däremot är det precis så det går till hos TrustBuddy; bolaget tillhandahåller en teknisk plattform där privatpersoner kan låna och låna ut pengar mellan varandra, så kallad P2P lending.


Kunderna kan låna mellan 500-5000 kronor i trettio dagar. Om lånet betalas tillbaka inom 14 dagar är lånet helt fritt från både ränta och avgifter, annars utgår en låneränta på 12 procent och avgift till TrustBuddy som varierar beroende på storleken på lånet. Tjänsten riktar sig framförallt till privatpersoner som behöver mindre ekonomiskt bidrag i kontanter under kortare perioder. Det är både mer praktiskt, snabbare, billigare, flexiblare och mer anonymt att låna mindre belopp via P2P än att gå via banken. 


För långivare utgör TrustBuddy ett attraktivt investeringsalternativ. Under 2011 var den genomsnittliga avkastningen för långivare mellan 17-24%, vilket sett till den låga risken utklassar alla andra typer av sparformer.


Marknaden för P2P har vuxit i raketfart sedan 2005 och har fått en rejäl skjuts av finanskrisen och den explosiva utvecklingen av mobila teknikprylar. TrustBuddy har för avsikt att expandera och etablera sin tjänst ute i Europa, och i andra kvartalet 2012 räknar bolaget med att kunna lansera plattformen på den viktiga tyska marknaden.


Aktien fick nyligen observationsstatusen borttagen på First North efter att bolaget genom en nyemission mot TrustBuddys långivare, vilken tecknades till 21% och tillförde 117 nya aktieägare, samt en fission av Cisk AS ägarandel; det norska holdingbolaget ägde tidigare 95% av aktierna vilka nu fördelats på sju nya aktieägare. Cisk AS äger fortfarande drygt 23% av TrustBuddy genom det nya bolaget som heter Nye Cisk AS.
Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax-8.712995
HangSeng-1.528696
OMX Stockholm 30-1.31637
S&P 5001.42559
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!