Axier.se

För bättre aktieaffärer

Axplocket, Gratis Nyhetsbrev om Teknisk Analys

På den här sidan kan du läsa våra gamla veckobrev som vi skickar utan kostnad.
Texten nedan följer inte layouten i det mailbaserade utskicket.
Vill du prenumerera på eller avanmäla dig från listan så gör du det på sidan för våra utskick.

I varje nummer av Axplocket tar vi upp veckan som gått och gör en inblick i framtiden.

Vill du läsa alla eller bara en del av våra analyser när det passar dig och en kostnad som är avpassad för din plånbok så kan du anmäla dig till ett abonnemang eller ett pay-per-view konto.

Pay-per-view kostar inget om du bara läser analyser som är prissatta till 0 kr.

Välj något av våra tio senaste veckoutskick:

Problem även på den europeiska finansmarknaden

Problem även på den europeiska finansmarknaden ETF

Som vanligt hittar Du en analys på OMX-indexet längre ned i detta nyhetsbrev

Problem även på den europeiska finansmarknaden

Europeiska banker och finanssektorsrelaterade ETF har länge underpresterat. Detta eftersom en rad negativa faktorer håller påtryckningar på det investerade marknadssegmentet. Nu ser det ut att vara Problem även på den europeiska finansmarknaden

För närvarande har iShares MSCI Europe Financials ETF (NYSEArca: EUFN), som ger en målinriktad roll på europeiska finansiella företag, ökat med 7,5%. Samtidigt steg den bredare Vanguard FTSE Europe ETF (NYSEArca: VGK) med 10,3 procent. iShares MSCI EMU ETF (NYSEArca: EZU), som också innehåller stora vikter mot finanssegmentet är 9,4% högre hittills i år.

Vågar på Europas finansiella sektor har dumpningsräntorna dragit räntorna på vissa statsobligationer tillbaka till negativt territorium. Det finns stigande farhågor över en långsammare ekonomi och en penningtvättsskandal har drivit efterlevnadskostnaderna högre, rapporterade Wall Street Journal.

Euro Stoxx Banks index har följaktligen fallit bakom den bredare marknaden och utvecklas mindre än 5% i år jämfört med den nästan 11% vinsten för det bredare Eurostoxx 600 benchmarkindexet. Vidare handlar europeiska banker nu för 70% av deras bokförda värde, ner från över 100% i början av 2018 och långt under deras amerikanska jämlikar.

Läs resten av artikeln här

Bygg en förmögenhet: investera i investmentbolagBygg en förmögenhet: investera i investmentbolag av Marcus Fridell

inbunden, Svenska, 2018

köp 209 kr

Vill du bygga upp en förmögenhet genom aktiesparande? Att bygga en egen aktieportfölj från grunden med enskilda aktier kräver både engagemang och kunskap. Att spara i fonder innebär istället att avgifter riskerar att äta upp miljontals kronor från din framtida avkastning. Det finns dock en gyllene medelväg; Att investera i investmentbolag. Sparformen har visat sig mycket lönsam historiskt och kan vara en genväg till ett framgångsrikt aktiesparande. Genom att investera i investmentbolag kan man dessutom köpa 1 krona för 80 öre. Att köpa aktier till rabatt, vem vill inte göra det?

Boken du håller i din hand innehåller tips och verktyg för att investera i investmentbolag. Du får lära dig om både fördelarna med investeringsformen och vilka fallgropar du bör undvika. Dessutom får du lära känna en rad investmentbolag, allt från familjen Wallenbergs Investor och investeringsgurun Warren Buffetts Berkshire Hathaway till några mer anonyma investmentbolag i miniformat. Det här är den självklara guiden för dig som söker ett förnuftigt aktiesparande i investmentbolag. Kanske blir boken ditt verktyg till ett framgångsrikt aktiesparande och kanske till och med startskottet för din framtida förmögenhet?

Boken är skriven av Marcus Fridell som har en bakgrund som aktiemäklare och aktieanalytiker på Nordea. Att guida privata investerare till kloka investeringsbeslut har varit en röd tråd under hans år på Nordea, genom skrivna texter, personliga kundmöten och som uppskattad föreläsare. I dag arbetar han med egna investeringar.

köp

 

Här hittar du Axiers app för iphone/iPad

Här finns Axiers app för Android.

 

 

   

Atlas fastnade på motstånd

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 5/4-2019. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Atlas Copco A 263,70

Atlas steg till 268,80 kronor den 3 april. Ny toppnotering för året. Noteringen var strax över de tidigare topparna i intervallet 261-265 kronor. Överreaktionen korrigerades under torsdagen. Trenden är stigande och vi siktar högre över tiden. Kortsiktigt är det läge för en reaktion nedåt. Rapporten senare i månaden blir naturligtvis avgörande, där sedan utdelningen tas dagens efter.  Årsstämma 25 april 2019. Rapport 25 april 2019. Utdelning 26 april 3,15 kr (halvårsvis)

Rekord 383,70 kronor den 23 januari 2018

Stochasticindikatorer

Lång sikt: Månadsstochastic 30,4 och 23,2 stigande

Medellång sikt: Veckostochastic 88,0 och 84,7 stigande

Kort sikt: Dagsstochastic 86,1 och 78,5 stigande

Motstånd: 276,00 och 293,00 Stöd: 260,00 och 244,00

Rekordnotering 383,70 kr från den 23 januari 2018

Rörelsefaktor tid = 16 dagar och pris = 16,00 kr

Gör bättre aktieaffärer Du också

Analysprogram utan kostnad

Stockletter erbjuder analysprogram för
Teknisk analys utan kostnad

Många har fortfarande kvar gamla trotjänare som SuperCharts, Metastock eller Carlsson Trading Session. Utmärkta system men som inte tyvärr inte alltid fungerar i moderna datorer.

Som alternativ till dessa system har Stockletter tagit fram en ny variant av programmet 'Trading Session'. Självklart finns det också en databas som uppdateras dagligen med kursdata så att Du alltid kan göra Dina egna tekniska analyser. Pris från 1 600 kronor per år, läs mer på vår hemsida.

Trading Session ingår om du har vår kursuppdatering, annars kostar den 895kr/år.

Programmet erbjuder bland annat möjligheten att spara din portfölj, vinstoptimering, optionsanalys, Fishnet, möjligheten att använda fler parametrar och är självuppdaterande.

Gör så här, ladda ner och installera båda dessa paket i din dator. Du bör ha koll på dina installations-id och lösenord då programmen frågar efter dessa. Vill du prova gratis kan du använda ett demo-konto vars användarnamn och lösenord finns på hemsidan.

För att installera kurshistorik som passar till Trading Session

»Installera Market Access …

Ladda ner installationsfilen för Market Access och kör den. Välj Trading Session som alternativ vid installationen, sedan väljer du att ladda ner och installera både kursklient och historik. Du har nu kurshistorik i din dator efter installationen. Du startar klienten och låter den uppdatera sig till dagens datum.

» Installera Trading Session …

Hämta hem installationsfilen för Trading Session och installera programmet. Du kan testa gratisversionen med de kontouppgifter som finns på hemsidan, annars behöver ett konto som du kan beställa via sidan Priser och paket.


Volvo delade med sig

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 5/4-2019. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Volvo B 143,50

Volvo steg till 153,35 kronor som högst under onsdagen den 3 april. Utdelningen på 10 kronor togs inför torsdagen och aktien föll till 141,15 kronor, som lägst under dagen.

En nedgång på 12,20 kronor, vilket för ovanlighetens skull blev mer än utdelningen. Innan dagen var slut fick vi en stångningskurs som blev 9,85 kronor under onsdagens stängningskurs.

Utdelningen drev kursen in mot stämman och vi kan nu förvänta oss en viss tvekan en tid innan marknaden bestämmer sig hur man ska köra Volvo. Motståndet vid 148 kronor blir nu intressant att bevaka innan det senare i månaden ör dags för rapporten för Q1 -19.

Gällande rekord måndagen den 3 nov på 171,30 kr. Rapport 24 april 2019.

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax68.215260
HangSeng-221.928438
OMX Stockholm 30-15.82217
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!