Axier.se

För bättre aktieaffärer

Axplocket, Gratis Nyhetsbrev om Teknisk Analys

På den här sidan kan du läsa våra gamla veckobrev som vi skickar utan kostnad.
Texten nedan följer inte layouten i det mailbaserade utskicket.
Vill du prenumerera på eller avanmäla dig från listan så gör du det på sidan för våra utskick.

I varje nummer av Axplocket tar vi upp veckan som gått och gör en inblick i framtiden.

Vill du läsa alla eller bara en del av våra analyser när det passar dig och en kostnad som är avpassad för din plånbok så kan du anmäla dig till ett abonnemang eller ett pay-per-view konto.

Pay-per-view kostar inget om du bara läser analyser som är prissatta till 0 kr.

Välj något av våra tio senaste veckoutskick:

En introduktion till swing trading

Som vanlEn introduktion till swing tradingigt hittar Du en analys på OMX-indexet längre ned i detta nyhetsbrev

En introduktion till swing trading

Swing trading har beskrivits som en typ av grundläggande handel där positioner hålls längre än en enda dag. De flesta fundamentalister är faktiskt swing traders eftersom förändringar i företagens fundamenta i allmänhet kräver flera dagar eller till och med en vecka för att få tillräcklig prisrörelse för att ge en rimlig vinst. I denna artikel ger vi läsarna en introduktion till swing trading.

Men denna beskrivning av swing trading är en grov förenkling. I verkligheten ligger swing trading i mitten av kontinuumet mellan daytrading till trendhandel. En daytrader håller en aktie allt från några sekunder till några timmar men aldrig längre än en dag. En trendhandlare undersöker de långsiktiga grundläggande trenderna i en aktie eller index, och kan hålla aktien i några veckor eller månader. Swing traders äger en viss aktie under en period, vanligtvis mellan några dagar till två eller tre veckor, vilket ligger mellan dessa ytterligheter, och de kommer att handla aktierna på grund av dess oscillationer under veckan eller i månaden mellan optimism och pessimism.

De rätta aktierna för Swing Trading

Läs resten av artikeln här

GDPR

Du har säkert hört talas om GDPR som börjar gälla den 25 maj.

Du behöver inte göra någonting, men läs gärna vår uppdaterade integritetspolicy här

Den enkla vägen : bli rik och fri med aktier

Den enkla vägen : bli rik och fri med aktier

av Marcus Hernhag, Arne Talving

danskt band, Svenska, 2018

227 kr

köp

Två börsgiganter i samma bok – Marcus Hernhag och Arne ´Kavastu´ Talving. De har en sak gemensamt. De började med två tomma händer men med en stark vilja att förändra sin ekonomi. I dag har de byggt upp rejäla förmögenheter på aktiemarknaden – eller ett liv i frihet om du så vill.

Deras budskap är tydligt och klart. Det är enkelt att bli miljonär. Inte alls så svårt som du tror. Om du själv vill, förstås.

Deras personliga framgångshistorier

I boken berättar Marcus och Arne sina personliga framgångshistorier. De bjuder på alla sina bästa spartips – och det är massor. Därefter avslöjar de sina personliga favoritstrategier för att lyckas väl på aktiemarknaden. På ett sätt som alla förstår. Du kan också göra som Marcus och Arne. Har du råd att inte ge det en chans?

Marcus Hernhag har redan skrivit tre storsäljande aktieböcker. Arne ´Kavastu Talving debuterar här som författare.

LUPE i rekyl

Denna analys kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 25/5-2018. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Lundin Petroleum 274,70

LUPE gick i mål den 21 maj vid 295,40 kronor. Den paraboliska rörelsen avgränsades av just detta värde. När sedan tiden i form av rytmen på 28 månader (4x7) föll på plats också vid toppen ökade sannolikheten för att vi först fått en tillföllig topp och i andra hand att det hela är klart för en tid framöver. Vilket det blir vet vi inte med säkerhet, då vårt system ska backtestas ännu någon månad innan vi kan dra mer säkra slutsatser från matematiken i form av tid och pris. 

Det hela började vid 95,55 kronor den 13 januari 2016 och det handlade om en avvikelse på upp till 8 dagar från det exakta datumet 13 maj. Nu när det blev just de där extra 8 dagarna blir signalen extra tydlig. Vi ser nu närmast om vi kan få en nedgång till intervallet 258-260 kronor, som utgör ett stöd. Självklart handlar mycket om hur oljepriset utvecklas in över juni månad. Detta har ett viktigt motstånd vid 81 dollar och så länge detta håller förväntar vi oss en rekyl i LUPE. 

Kursdata för Dig som gör Din egen Tekniska analys

Analysprogram utan kostnad

Stockletter erbjuder analysprogram för
Teknisk analys utan kostnad

Många har fortfarande kvar gamla trotjänare som SuperCharts, Metastock eller Carlsson Trading Session. Utmärkta system men som inte tyvärr inte alltid fungerar i moderna datorer.

Som alternativ till dessa system har Stockletter tagit fram en ny variant av programmet 'Trading Session'. Självklart finns det också en databas som uppdateras dagligen med kursdata så att Du alltid kan göra Dina egna tekniska analyser. Pris från 1 600 kronor per år, läs mer på vår hemsida.

Trading Session ingår om du har vår kursuppdatering, annars kostar den 895kr/år.

Programmet erbjuder bland annat möjligheten att spara din portfölj, vinstoptimering, optionsanalys, Fishnet, möjligheten att använda fler parametrar och är självuppdaterande.

Gör så här, ladda ner och installera båda dessa paket i din dator. Du bör ha koll på dina installations-id och lösenord då programmen frågar efter dessa. Vill du prova gratis kan du använda ett demo-konto vars användarnamn och lösenord finns på hemsidan.

För att installera kurshistorik som passar till Trading Session

»Installera Market Access …

Ladda ner installationsfilen för Market Access och kör den. Välj Trading Session som alternativ vid installationen, sedan väljer du att ladda ner och installera både kursklient och historik. Du har nu kurshistorik i din dator efter installationen. Du startar klienten och låter den uppdatera sig till dagens datum.

» Installera Trading Session …

Hämta hem installationsfilen för Trading Session och installera programmet. Du kan testa gratisversionen med de kontouppgifter som finns på hemsidan, annars behöver ett konto som du kan beställa via sidan Priser och paket.


DAx har inlett en rekyl

Så här går börsen i dag 20180525 ETF Teknisk analysSå här går börsen i dag 20180525

Så här går börsen i dag 20180525 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 18/5-2018. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20180525 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20180525. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

Rekylen fortsätter

(C 1 593,57 H 1 612,78 L 1 588,03)

OMXS 30 noterade en topp vid 1 635 den 21 maj. Det hade då gått 28 månader sedan den 20 januari och den lågpunkt många aktier skapade då. Index Ska nu reagera på samma rytm under nästa vecka då det ofta sker en förskjutning på 8 dagar från den ideala 28 månaderna. Det sker inte alltid men så ofta att vi tar med det och bevakar utvecklingen i den eventuella fördröjningen.

Uppgången inleddes den 28 mars från 1 484, vilket gav en uppgång på 151 punkter denna gång. Tidsmässigt tog det 53 dagar att fullborda detta steg uppåt. Den som räknar från den 4 april och 1 482 får de 53 dagar först i början av kommande vecka.

Index har nu tappat 47 punkter som mest räknat från 1635. Vi är inne på att det ska kunna ge mer på nedsidan då en nedgång på upp mot 80 punkter till 1 555. Även om det är en hel del negativa signaler just nu tar vi det hela stegvis nedåt och ser hur det hela utvecklas.

Vi har en del avstämningspunkter under juni också som ska bidra till att få index i svängningar.

Stochastic

Lång sikt: Månadsstochastic 49,5 och 53,2 fallande

Medellång sikt: Veckostochastic 78,7 och 69,4 stigande

Kort sikt: Dagsstochastic 55,2 och 72,0 fallande

Medellånga och korta cykler

30-rytmer från tidigare toppar och bottnar

Nedan lägger vi ut alla rytmer, där de långa rytmerna på 12, 15, 18, 20 och 21 månader är extra intressanta och betydelsefulla.

21 månader från 1 241 den 27 juni -16 medverkade till att ge lågpunkterna den 28 mars och 4 april i år. Detta är en tung rytm som vi alltid räknar med ska ge reaktion. På detaljnivå var det sedan den 6 juli -16, där bland annat bankerna bottnade med sin 21-månadersrytm, vilken ledde till lågpunkten den 4 april vid 1 482. Denna beskrivning ligger kvar som en påminnelse på att 7, 14, 21, 28 månader ligger med och skapar betydelsefulla reaktioner från viktiga toppar och bottnar.

Nedan följer 6 rytmer baserade på 90, 180, 270, 360, 450 (360+90), 540 (360+180) grader av året. Uttryckt i månader handlar det om: 3, 6, 9, 12, 15, 18 månader.

3 månader – 27 maj – 27 februari 2017

9 månader – 29 maj – 29 augusti 2017

6 månader – 1 juni – 1 december 2017

15 månader – 1 mars – 1 juni 2017

18 månader – 2 juni – 2 december 2016

12 månader – 14 juni – 14 juni 2017

 

Rörelsefaktorn – Motstånd - Stöd

Aktuell rörelsefaktor för tid och pris = 40 Motstånd 1 627 och 1669 Stöd 1 587 och 1548

Analytiker: Ingemar Carlsson

Kursdata: Stockletter.se

Marknadsinformation
Namn+/-Senast
Dax236.413466
HangSeng348.528594
OMX Stockholm 300.41672
S&P 5003.72579
OMXS 30
Vårt unika koncept
Medlemskap på Axier.se innebär inte att man tvingas binda sig till prenumerationsavgifter! Som enda leverantör på marknaden av teknisk analys erbjuder vi idag förutom prenumeration även Pay-Per-View och Kontantkort.

Axier.se erbjuder teknisk analys, statistisk analys och insider analys i de mest omsatta och mest spännande aktierna på börsen. När du vill investera finns det alltid en teknisk analys, högst nåra dagar gammal och har det hänt något speciellt bevakar vi aktien extra noga.
Blir kund idag!